GündemÖzel Haberler

MUHTARLIKLARDA BAYRAM NASIL GEÇİYOR?

Mahallenin can damarı muhtarlar, bayram öncesi ve bayram boyunca gelen yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söylerken, bayram izlenimlerini de MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Mahallenin can damarı muhtarlar, bayram öncesi ve bayram boyunca gelen yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söylerken, bayram izlenimlerini de MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

‘‘SENENİN BİR GÜNÜ DEĞİL HER GÜNÜ YARDIM’’

Mahalle sakinlerine ve özellikle sığınmacılara sadece bayramda değil senenin her günü yardım ettiğini söyleyen Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali haydar Temel, ‘‘Bayramlar yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin en üst noktaya gittiği zamanlardır. Bizde de bayramda yardımlar oluyor. Fakat yardımlar bizde senenin her günü sürüyor. Elektrik, su faturalarını ödüyorum. Bu gibi şeylerde her türlü yardımı her fırsatta yapıyorum. Mesela bayramdan evvel Türk Kızılayı’nın yardımları başladı. Kıyma ve kavurma yardımlarını dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımızın, yardıma muhtaç insanlarımızın sofrasına bir tas yemek koyabilmek adına tüm çabamız. Ben Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Gündoğan’a da teşekkür ediyorum. Bir araba yardım getirdiler. Onları insanlarımıza ulaştırdık’’ ifadelerini kullandı.

‘‘YABANCILAR ALLAH’IN BİZE EMANETİ’’

Balıkesir genelindeki tüm yabancıların yardım almak için muhtarlığına geldiklerini söyleyen Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘‘Biz Balıkesir’de ne kadar yabancı varsa benden yardım alır. İranlı, Afgan, Suriyeli, Iraklı sığınmacılara gıdasından, harçlıklarına, giysilerine kadar yardımlar yapıyorum. Onlar ülkemizde misafirler. Şahit oluyorum çok da zor durumdalar. Benim mahallemden değil başka mahallelerden sığınmacılar hep geliyor. Farklı mahallelerden gelen sığınmacılar benden yardım alıyor. Onlar Allah’ın bize emaneti bir lütfu biz de misafirperverliğimizi gösterip elimizden geldiğince onlara destek olmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

‘‘6 TANE KURBAN KESECEĞİM’’

Bu bayram 6 büyükbaş kurban keseceğini söyleyen Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali haydar Temel, ‘‘Bu bayram ben altı tane büyükbaş kurban keseceğim. 3 Tane büyükbaş hayvanı fakir fukara ve yabancılara dağıtmak için kesiyorum. Rabbim kabul etsin. Ülkelerinden uzakta bayramlarını geçiren çoluk çocuk zorluklarla uğraşan yabancılara bir destek de biz verelim. Bayramlarda yardımlaşma, paylaşma olur. Birlikte geçecek nice mutlu günlerimiz olur inşallah’’ şeklinde konuştu.

‘‘BTO VE BSO’DAN YARDIMLAR GELMEDİ’’

Bayram öncesi BTO ve BSO’dan gelen yardımların bu sene gelmediğini belirten Muhtar Temel, ‘’Eskiden Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası, fakir fukaraya dağıtılmak üzere koliler ile yardımlar gönderirlerdi. Bu sene bazı muhtarlara göndermişler bazı muhtarlara göndermemişler. Bizim muhtarlığımıza bu yardımlar gelemdi. Ya herkese göndersinler. Ya da hiç kimseye göndermesinler. Böyle insan ayırmasınlar’’ şeklinde konuştu.

‘‘TÜRKİYE’NİN EN İYİ VALİSİNE SAHİBİZ’’

Sığınmacıların her fırsatta yardımına koşan Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘’Benim mahallemde 2 senedir oturan İranlı bir aile vardı. Onlar çok temiz iyi insanlardı. Türkiye’de kalmak istiyorlardı. Ama kaçak yollarla geldikleri için oturma izni konusunda sorun yaşamışlar. İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nü arayıp bilgi aldık. İran’dan kaçak girdikleri için Türk vatandaşı olamıyorlardı. Türk vatandaşı olabilmeleri için yasal yollarla Türkiye’ye giriş yapmaları gerekiyormuş. Kıbrıs’a gidip, oradan Sabiha Gökçen Havalimanına geri döndüler. Ben gittim konsolos ile görüştüm. Kıbrıs Konsolosu sağ olsun çok yardımcı oldu. Tüm bu süreçte en büyük yardımcı Valimiz Ersin Yazıcı oldu. Bu süreçte yaşanan sorunları bir telefon ile çözdü. Türkiye’de bizim Valimiz gibi bir Vali daha yok. Ben Bayburtluyum. Bayburtlu vali ile de çalıştım. Ama vatandaşını bu kadar sahiplenen, milletini ve vatanını  bu kadar seven bir vali görmedim. Bir günde bu insanların vizelerini halletti. Vize sorununu da valimiz çözdü. Ben çok teşekkür ediyorum valimize’’ ifadelerini kullandı.

‘‘KOMŞULUK İLİŞKİLARİMİZ HALA SÜRÜYOR’

’Kurban Bayramı’nın huzurla ve sükunet içerisinde geçtiğini söyleyen Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, ‘’Bizim mahallemiz komşuluk ilişkilerini hala geçmişteki gibi sürdürüyor. Mahallemizde yardımlaşma ve paylaşım üst düzeyde. İnsanlar birbirlerine karşı çok saygılı ve anlayışlı. Dolayısıyla mahallemizde bayram heyecanı da günler öncesinden başladı. Çocuklara bayramlıkları alındı. Arife günü alışverişler yapıldı. Mahallemizde bayram mutluluğu yaşandı’’ ifadelerini kullandı.

‘‘YARDIMLAR SAHİPLERİNE ULAŞIYOR’’

İhtiyaç sahiplerine ulaşacak olan yardımların bayram öncesinden itibaren dağıtılmaya başlandığını söyleyen Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, ‘’Bize Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi’nden bayram öncesi yardımlar geldi. Bayram önce dağıtmaya başladık. Hala o yardımları dağıtmaya devam ediyoruz. Bayramda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına et yemekleri girebilecek. Ayrıca Karesi Belediyesi tarafından gıda paketleri gönderildi. Onları da ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Sosyal yardımlar konusunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

‘‘BAYRAMDA KIRSALA ZİYARETLER VAR’’

Mahallesinde yaşayanların daha çok kırsal mahallelerden geldiklerini söyleyen Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, ‘’Aygören Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun aileleri kırsal mahallelerde yaşıyorlar. Mahalle sakinlerimiz de bayramda kırsal mahallelere giderek ailelerini ziyaret ettiler. Kurbanlarını da orada kestiler. Biz değerlerine ve kültürüne bağlı bir mahalleyiz’’ şeklinde konuştu.

‘’MUHTARLARI BEN TEMSİL EDECEĞİM’’

Karesi Kaymakamlığı’nda düzenlenecek olan Sosyal Yardımlaşma Toplantısında muhtarları temsilen katılacağını söyleyen Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, ‘’Biz ülke olarak yardımlaşan, paylaşımcı bir toplumuz. Bu nedenle en büyük şansımız da bu. Mesela Karesi Kaymakamlığımızda Sosyal Yardımlaşma Toplantımız olacak. Orada muhtarları temsilen katılacağım. İhtiyaç sahipleri belirlenecek ve hem maddi hem de ayni yardımlar planlanacak. Ulaşamadığımız yardıma muhtaç kimse kalmayacak’’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu