GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Müjde Balıkesir’e Kayak Merkezi Kurulacak!

Müjde Balıkesir’e Kayak Merkezi Kurulacak!

 

Balıkesir’deki vatandaşları sevindirecek bir haber Balıkesir’in Sındırgı ilçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’tan geldi.

 

1 14

Oteller Bungalov Olacak

Sındırgı Ulus Dağı’nda bölgenin ilk kayak merkezi kurulacak. Çalışmalar ise başladı. Ulus Dağı turizme de açılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Valiliği, Türkiye Kayak Federasyonu Ulus dağına kayak merkezi yapılması ve bungalov otellerin yapılması adına fizibilite ve projelendirme çalışmaları devam edecek.

 

2 3

Bursa-Balıkesir İzmir’de Hizmet Verecek

Ulus Dağı’nın doğasına zarar vermeden, açıklık alanlardan kayak merkezi, çim kayağı yapımına uygun alanların keşfedilmesi adına proje ekibi inceleme yaptı. Sındırgı Ulus Kayak Merkezi Bursa ve İzmir arasında bölgenin tek kayak merkezi olarak hizmet verecek.

 

U 2

Başkan Yavaş ‘’Kolları Sıvadık’’

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş  İHA muhabirine şöyle konuştu“ Burayı gökyüzü gözlem şenliği ile İDA Madra Jeoparkı ve termal suların bulunduğu ortamla değerlendirdikten sonra burada Balıkesir bölgesinin bir kayak merkezi yapmak için kolları sıvadık. Şu anda büyükşehir, valiliğimiz el birliği ile buraya bir proje hazırlıyoruz. Değerleri de ciddi manada uygun olarak gözüküyor. Uludağ’dan sonra İzmir’e kadar bölgede herhangi bir kayak merkezi yok.

 

‘’Çeşitli Aktivitelerle Balıkesir’e Değer Katacak’’

‘’Burada böyle bir kayak merkezi yapmanın heyecanını hayalini taşıyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a ve sayın valimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Burası kışında yazında çim kayaklarının da yapılabileceği bir ortamla beraber termali, gökyüzü gözlem şenliği, çeşitli aktivitelerle on numara bir turizm destinasyonuna dönüşecek. Sındırgı’ya ve Balıkesir’e değer katacak proje. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu