GündemSiyaset

MUMCU, HALKI İÇİN İNANDIĞI YOLDAN ASLA DÖNMEDİ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu andı.

Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin yılmaz savunucusu olan Mumcu’nun devrimci bir gazeteci yazar olduğunu vurgulayan Ahmet Akın, “Halkı için inandığı yoldan asla dönmedi. Halkını aydınlatan Mumcu cinayetinin aydınlatılmamış olması vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, evinin önünde 27 yıl önce bombalı pusuda öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu andı. Ahmet Akın yaptığı açıklamada Mumcu’nun halkı için inandığı yoldan asla dönmediğini vurguladı. Akın, Mumcu için düşüncelerini şöyle ifade etti:

Basınımızın özgür kalemi Uğur Mumcu’nun, evinin önünde katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen isim Uğur Mumcu’ydu. Çağdaş bir hukukçuydu. Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin yılmaz savunucusuydu. Özgürlük ve dürüstlük abidesiydi. Yozlaşma ve yolsuzlukların üzerine cesaretle gider, kirli ilişkileri, o renkli üslubuyla, herkesin anlayacağı şekilde anlatırdı. Bir kişiye yapılan haksızlığın tüm topluma yapıldığına inanan, devrimci bir yazardı.

Uğur Mumcu, hayatı boyunca, “Ben Atatürkçüyüm…. Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucuyum… Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım”Ben Atatürkçüyüm… Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucuyum… Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım…” diyen bir Türk aydınıydı.

İnandığı yoldan asla dönmeyen ‘Türkiye’nin cesur kalemi’ tam bağımsız Türkiye savunucularının sembolü, korkusuz kalem, halkın öncü yüreği, Uğur Mumcu’yu bir kez daha büyük bir saygı ve özlemle anıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu