GündemSiyaset

“MÜNBİÇ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen MGK toplantısı ardından yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Münbiç’in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık alınan yol haritasının hassasiyetle uygulanmasını beklediğimizin altı çizilmiştir. Suriye krizinin çözümü konusunda, uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin şekilde yerine getirmeye davet edilmiştir” dedi.

“YAKALANAN TERÖRİSTELER YÜCE TÜRK ASKERİNE VERİLSİN”

MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin bütün yönleriyle ele alındığı; başta FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere, ülkenin millî birliğini tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve dışında icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi verildiği aktarıldı. İstihbarat ve güvenlik kuruluşlarının yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde yurt dışında yakalanan teröristlerin yüce Türk adaletine teslim edilmesinin, “Türkiye’nin bu konudaki kararlılığının tezahürü” olarak nitelenen açıklamada bu yöndeki operasyonların sürdürüleceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre Türkiye`nin, Suriye’de yıllardır süren insanlık dramına yenilerinin eklenmesini önlemek, muhtemel kayıpları asgariye indirmek ve barışa katkı sağlamak üzere yürüttüğü girişimlerin olumlu sonuçlarından memnuniyet duyulduğunun ifade edildiği açıklamada, bu çerçevede İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların durdurulması konusunda Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatın önemine işaret edildi.

Astana süreci doğrultusunda İdlib çatışmasızlık bölgesinde 12 gözlem noktası tesis eden Türkiye’nin, buradaki varlığını güvenli bir şekilde sürdürmesi konusunda alınan tedbirlerin de gözden geçirildiği belirtilerek, “Cenevre ve Astana süreçlerinin yanı sıra Rusya Federasyonu ile Soçi’de varılan mutabakatın başarısı için ülkemizin samimi bir şekilde gayret göstermeye devam edeceği belirtilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Münbiç’in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kalınan yol haritasının hassasiyetle uygulanmasını beklediğimizin altı çizilmiştir. Güney sınırlarımız boyunca uzanan Suriye’nin diğer bölgelerinin de bir an önce terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesi hususundaki kararlılık teyit edilmiştir. Suriye krizinin çözümü konusunda, uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin şekilde yerine getirmeye davet edilmiştir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu