Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Erdem Özer: Ailelerin Çocuklarını Rahata Alıştırmamalı

MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Erdem Özer: Ailelerin Çocuklarını Rahata Alıştırmamalı

 

MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Erdem Özer,  Balıkesir ekonomisine dair çarpıcı tespitler yaptı. Özer, Gazete Merhaba’ya yaptığı açıklamada, MÜSİAD’ın iş insanlarına sağladığı paha biçilmez avantajları vurguladı. Ayrıca, kalifiye işgücüne ve gençlerin akademik kaygı duymaksızın fiziki işgücüne dahil olmasının önemine değindi. Dahası, bu konuda özellikle ebeveynlere bir çağrı yaptı.

 

Erdem Özer, Balıkesir’de sanayinin çarklarının döndüğünü, üstelik üretimin talebi karşılamada yetersiz kaldığını ifade etti. Özer, “Gerek ülke genelinde, gerekse Balıkesir’de, şu anda üretici taleplere yetişemiyor. Hatta birçok üretici bunu aşmak için hafta sonlarında dahi fazla mesai ile çalışıyor” dedi.

Gittigim Her Yerde Soyluyorum Balikesir Ekonomisi Cok Hizli Buyuyecek 01

Özer ayrıca, MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki şubeleri hatırlattı. Ardında bu sayede oldukça önemli bir iletişim ağına sahip olduğunu ifade etti. Özer, “MÜSİAD şu an 96 ülkede 315 şubesi ile Türkiye’nin en büyük Network ağına sahip. Aynı zamanda bu bağlamda da en büyük STK niteliği taşıyor. Bu bile üyelerimizin hem yurt içi, hem de yurt dışı ticaretinde inanılmaz avantajlar sağlıyor” dedi.

 

Başladığımız Projeleri Tamamlayacağız

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında yönetim olarak dönem daha seçildiklerini ifade eden Özer, “ilk dönemde hazırladığımız projeleri tamamlayacağız. Özellikle temelini attığımız, 56 villanın da yer aldığı ve MÜSİAD Balıkesir hizmet binasının dahil olduğu projeyi tamamlamayı istiyoruz. Hatta, Köteyli bölgesinde yer alan projede, inşaat işlemleri de hızla sürüyor. Üstelik şu anda villaların yarısından fazlasını sattık. An itibari ile satışta olan 18 villamız kaldı” dedi.

Balıkesir’de İş Kadınları İle MÜSİAD’ı Buluşturuyoruz

Özer, bu dönemde bir diğer önceliklerinin, işkadınlarının MÜSİAD’ın sağladığı olağanüstü Networkten faydalanmaları olduğunu ifade etti. Özer ayrıca, bu konuda Balıkesir’de önemli bir açık olduğunu ifade etti. Ardından konu ile ilgili olarak ta, “Özellikle bu konu ile ilgilenmesi için bir kadın komitesi oluşturduk. Komitedeki arkadaşlarımız heyecanla ve hızlı bir şekilde çalışmalara başladı” şeklinde konuştu.

İş Ahlakı ve İç Ahlakı Güzel Olan İşkadınlarına Davet

Özer, İşkadınlarını MÜSİAD ile buluşturma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, kadın komitesinin iki aydır bu konuda çalıştığını ve bir MÜSİAD’a teveccüh olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Ayrıca, “iş ahlakı ve iç ahlakı güzel olan tüm iş kadınlarımızı MÜSİAD’ın sağladığı Network ağından ve gücünden faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.

“MÜSİAD İş İnsanlarına Paha Biçilmez Veri Sağlıyor”

Özer MÜSİAD’ın network ağının önemine vurgu yaparak, “bundan faydalanan belli sayıda Balıkesir firmalarımız var. Hatta, örneğin bu network ağından faydalanarak Danimarka, Gürcistan, Irak, Somali Bulgaristan, Filistin gibi ülkelerle ticaret yapan üye firmalarımız var. Burada önemli nokta özellikle yurt dışında ki şubelerimiz aracılığı ile o ülke ile iş yapmak isteyen iş insanımıza oldukça önemli verileri sunmak. Bu MÜSİAD’ın üyelerine sağladığı paha biçilmez bir avantaj” dedi.

Gittiğim Her Yerde Söylüyorum: Balıkesir Ekonomisi Çok Hızlı Büyüyecek

Önümüzde ki dönemde Balıkesir ekonomisinin çok hızlı büyüyeceğini ifade eden Özer, “bunu gittiğim her yerde söylüyorum. Üstelik, iddialı bir şekilde 2030 yılında Balıkesir nüfusunun da çok büyüyeceğini ifade ediyorum. Zira, bu gün Balıkesir genelinde 9 organize sanayi bölgesi var ve hepsi büyük oranda dolu. Üstelik, yeni gelen çok sayıda talep te var ve Organize Sanayi Alanlarında da bu talebi karşılamak için genişleme çalışmaları yapılıyor. Kaldı ki genişleme çalışmalar sürerken dahi buraların % 65’i şimdiden doldu” dedi.

 

Balıkesir Türkiye’nin %75’ine 4 Saatlik Nakliye Mesafesine Ulaşıyor

 

Erdem Özer, Özellikle ulaşım konusunda yapılan yatırımlar sayesinde, Balıkesir’in Türkiye’nin %75’ine 4 saatlik nakliye mesafesine ulaşabilir hale geldiğini vurguladı. Özer, “Yani bu aynı zamanda, Balıkesir genelinde sabah üretilen ürünlerin öğleden sonra yerine teslim edilmesi demek. Bu erişim hızı ve kalitesi ayrıca ihracat için de geçerli” dedi.

Balıkesir Hızlı Büyümeye Hazırlıklı Olmalı

MÜSİAD Balıkesir olarak atağa kalktıklarını ifade eden Özer, “Balıkesir çok büyüyecek. Üstelik bu büyüme hızlı bir şekilde yaşanacak. Balıkesirli yerel firmalarımızın buna hazırlanması lazım. Bizde bu konuda katkı sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Ayrıca, özellikle bu dönem hızlı karar alabilen şirketleri ve hantal olmayan şehirler büyüyecek. Ticaret artık hızlı kararları seviyor. Bakın internette dahi 3 saniyede açılmayan bir sayfayı kimse beklemiyor. Özellikle ama özellikle dijital çağa ayak uydurmak şart” dedi.

Örnek Teşkil Etmek için Bizde Şirket Kurduk

Özer’in, bir diğer iddiası ise, önümüzde ki dönemde, aile şirketlerinin daha başarılı olacağı oldu. Bu konuda da “Balıkesir olarak bu konuda oldukça avantajlıyız. Zira, Balıkesir’in önde gelen şirketlerinin bir çoğu aile şirketi. Hatta, MÜSİAD olarak örnek teşkil etmesi adına bizde bir şirket kurduk” dedi.

 

“Balıkesir’de Aile Şirketlerinin Önü Açık”

 

Özer ayrıca, Balıkesir olarak, şirket olarak sayısal ve mali büyüklüğünün, ülke genelinde büyük markalardan birkaçına eşdeğer hatta büyük olduğuna vurgu yaptı. Bu yapının da Balıkesir adına bir avantaj olduğunu ifade eden Özer, “her hangi bir sıkıntı olduğunda, büyük firmalardan bir ya da iki firmanın sıkıntıya girmesi şehrin ekonomisine ciddi etki eder. Ama Balıkesir’de şirketlerin sayısal çoğunluğu bu riski de bölüyor. Bakın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firması arasında yer alan 27 firmamız var. Dolayısı ile Balıkesir’de aile şirketlerinin önü açık” dedi.

Büyümeyi Sağlayacak İnsan Kaynağına İhtiyaç Var

Özer Balıkesir’in önümüzde ki dönemde ekonomik büyümesini sağlayacak insan kaynağının olmadığına işaret etti. Ekonomik büyümenin nüfus artışının çok üzerinde olacağını belirten Özer, “dolayısı ile Balıkesir ciddi oranda göç alacak. Balıkesir’de an itibari ile mevcut olan işgücüne de buradan mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerektiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Bakın biz birçok iş insanımızdan mevcut iş gücünün kalifiye hale gelmesi için açılan kurslara kursiyer bulmakta zorlandığını duyuyoruz” dedi.

 

Pratik Çalışma ile Gelen Ustalık İyi Gelir Sağlıyor

 

Pratik çalışma ile gelen ustalığın iyi gelir sağladığına işaret eden Özer, “ Gençlerimiz sanayide çalışmaktan korkmasınlar. Akademik eğitim illa herkeste olacak diye bir şey söz konusu değil. Akademik eğitim isterlerse alsınlar ama sanayide çalışmaktan korkmasınlar. Bu gün sanayideki bir oto elektrikçi birçok elektrik mühendisinden daha iyi gelir elde ediyor. Ha keza, bu gün birçok oto kaportacı, birçok makine mühendisinden daha fazla kazanabiliyor” dedi.

Aileler Çocuklarını Rahata Alıştırarak Onlara Kötülük Yapmamalı

İş gücünde akademik kariyer kadar, tekniker ve el beceri konusunda da önemli bir ihtiyaç var. An itibari ile el becerisi olan bir ustanın, akademik kariyeri olan birçoğundan yüksek geliri var. Gençlerimiz bu anlamda fiziki koşullarda çalışmaktan korkmamalı. Özellikle önümüzde ki dönemde bu yolda kendini geliştiren gençlerimiz çok iyi bir gelire sahip olacak. Bu yüzden özellikle ailelere de çağrıda bulunmak istiyorum. Aileler çocuklarını fiziki çalışma konusunda teşvik etmeli. Çocuklarının rahata alıştırmamalı. Zira onları rahata alıştırarak onlara kötülük yapıyorlar” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu