GündemEkonomi

MÜSİAD’DAN ÖNLEM ÇAĞRISI

MÜSİAD ile Ümmet Âlimler Birliği, ABD’nin Türkiye ekonomisine yönelik uyguladığı hukuk ve etik dışı yaptırımlara karşı İstanbul’da ortak basın açıklaması düzenledi

 

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay ve Ümmet Âlimler Birliği adına Filistin Âlimler Birliği Başkanı Navas Tekruri tarafından gerçekleştirilen açıklamada Türkiye’nin yaptırımlara karşı boyun eğmeyeceği ve birlik ve bütünlük halinde bu zorlukların da üstesinden gelineceğine dikkat çekildi. Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi artık kırılgan bir ekonomik yapıya sahip olmadığını ve güçlü bir ekonomisi olduğunu vurgulayan Kuralay şöyle konuştu: “Bankacılık sistemimizle, sağlam temellerde seyreden serbest piyasa ekonomimizle ve tüm paydaşlarımızla artık sarsılsak da, yıkılmayız.
Bu güçlü yapıya bir de milletimizin dik duruşu ve sağlam kardeşlik bağı da eklenince, sadece ekonomimiz değil, toplumsal yapımız da aynı şekilde en ufak yara almıyor. Son yaşanan gelişmelerle, bunu tarihe bir kez daha yazmış bulunuyoruz.

Bizler, tüm dünyayla iyi ilişkiler kurarak, dostluk temelli anlayışla ilerlemeyi amaçlayan bir ülkeyiz. Bunun en iyi örneklerinden biridir bugün sizlerin burada bizlerle bir arada olmanız.
Dünyanın bir ucunda bir haksızlık varsa, karşısında durmayı, var gücümüzle haykırmayı kendimize ödev biliyoruz. Geçtiğimiz yaz aylarında nasıl ki Kudüs’e giderek İsrail’in haksız uygulamalarına karşı Filistinli kardeşlerimizin yanında olduysak, bu tavrımızı her koşulda sürdüreceğiz.”

“Türk Mallarını Satın Alarak Türkiye’ye Destek Olun”

Ümmet Alimler Birliği adına konuşan Filistin Alimler Birliği Başkanı Navas Tekruri de ABD’nin Türkiye’ye karşı düşmanca tavır sergilediğini, ABD’nin sadece Türkiye’yi değil, dünyadaki mazlumları da hedef aldığını söyledi.

Türkiye’nin, mazlumların yanında olduğu için hedef alındığını belirten Tekruri, ABD’nin Müslümanları hedef aldığı her zaman hüsrana uğradığını vurguladı.

Tekruri, “Tüm Müslümanlar Türkiye’nin yanındadır. Kardeş Türkiye’nin yanında duran herkese teşekkür ediyorum. Ekonomik gücü olan her Müslüman, gücü nispetinde Türkiye’ye destek olmalıdır. Müslümanları Türkiye’ye destek olmaya davet ediyorum. Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve turizm alanlarında desteklemek gerekiyor. İnsanların tatillerini Türkiye’de yapmasını teşvik edin. Türk mallarını satın alarak Türkiye’ye destek olun. Elinizdeki dolarları TL’ye çevirin. ABD mallarını boykot edin. Bu savaş Türkiye’nin savaşı değil, herkesin savaşıdır. Bütün Müslüman ülkeleri Türkiye’nin yanında durmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu