Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Müsilaj Balıkesir Avşa Adasında Su Alarmına Neden Oldu

Müsilaj Balıkesir Avşa Adasında Su Alarmına Neden Oldu

 

Müsilaj, Avşa’da denizden su arıtıp içme suyu yapan tesisin filtrelerini tıkadı. Ayrıca yaşanan tıkanıklık, özellikle yaz aylarında artan nüfus dikkate alındığında yetkilileri alarma geçirdi.

 

Musilaj Balikesir Avsa Adasinda Su Alarmina Neden Oldu 02

Deniz Salyası (Müsilaj) Kum Filtrelerini Tıkıyor

Konu ile ilgili bir açıklama da Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’dan geldi. Aksoy, müsilaj’ın Avşa Adası’nda denizden arıtılarak içme suyu sağlayan tesisteki kum filtrelerini tıkadığını söyledi. Ancak,  yaşanan bu sıkıntının aşılması için yeni açılan üç kuyudan su temin edileceğini belirtti. Ayrıca Aksoy, yazılı açıklamasında, kuyuların sisteme entegrasyonun sağlanmasıyla en kısa sürede üretim kapasitesini arttıracaklarını kaydetti.

Altı araç, iki iş makinesi ve yirmi kişilik ekibin çalıştığını aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

 

Musilaj Balikesir Avsa Adasinda Su Alarmina Neden Oldu 01

“Sistemin tekrar bloke olmasını engellemek için mevcut ham su deposu temizliği çalışmalarına da başlanmıştır. Bu zor süreci yakinen takip ediyor ve sorunun çözümü için ilgili ekibin 7/24 çalıştığını belirtmek istiyorum. Ayrıca Belediyemize su ihtiyacı için sözlü veya yazılı ulaşan herkese tankerle su temini sağlanmaktadır. Çalışmalarla ilgili ilerlemeleri sizinle paylaşıyor, elimizde olmayan münferit sebeplerle yaşanan bu süreçte sabrınızı rica ediyorum.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu