Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Müsilaj’la Mücadelede Belirlenen 22 Maddelik Eylem Planının İlk Adımını Balıkesir Attı

Müsilaj’la Mücadelede Belirlenen 22 Maddelik Eylem Planının İlk Adımı Balıkesir Attı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı Müsilajla (deniz salyası) mücadeleye Balıkesir hızlı bir başlangıç yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 22 maddelik eylem planının ilk uygulama adımı Bandırma’da gerçekleşti.

 

Musilajla Mucadelede Balikesir. 02

Marmara Denizi’ndeki müsilajla mücadele seferberliği, Bandırma Limanı’nda başladı. Ayrıca, seferberlik startı dolayısıyla düzenlenen programda, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri de yer aldı.

Vali Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Çalışmaları Yakından İnceledi

Programın ardından, Vali Şıldak ve beraberindekiler Bandırma Çelebi Limanı’na bağlı römorkörlerle denize açıldılar. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesine ait müsilaj temizleme gemisi “Başaran-2″nin çalışmalarını incelediler. Bölgedeki müsilaj yoğunluğunu da gözlemleyip yetkililerden bilgi alan Şıldak, limana döndükten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Musilajla Mucadelede Balikesir. 04

Denizimiz Eskisinden Daha Temiz Hale Gelecek

Vali Şıldak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 22 maddelik eylem planının ilk uygulama adımlarını Bandırma’dan başlattıklarını söyledi. Denetimlerin tüm kuruluşlarla birlikte yapılacağını belirten Şıldak, “Marmara Denizi’nde bu durumun kısa sürede son bulacağına, denizimizin eskisinden de daha temiz hale geleceğine inanıyorum. Bunu yürekten söylüyorum.” dedi.

 

– “Karadeniz’den akımın başladığıyla ilgili güzel haberler geldi”

 

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da gerek karadan vidanjörlerle, gerek denizden müdahalelerle, gerekse balıkçıların desteğiyle bu işi ilk başlatan illerden biri olduklarını vurgulayarak, “Denizin altında olan şeylerin daha aza inmesi için burada hem bilimsel çalışmaların hem de karadan var olan koşulların değişmesi lazım. Bununla ilgili de sevindirici haberler geliyor. Karadeniz’den gelmesi gereken akımın başladığıyla ilgili güzel haberler geldi. Marmara Denizi’ni kesinlikle eski haline dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

Musilajla Mucadelede Balikesir. 05

Vali Şıldak, daha sonra Erdek ilçesine bağlı Aşağıyapıcı ve Tatlısu mahalleleri sahilinde Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) tarafından vidanjörlerle gerçekleştirilen müsilaj temizleme çalışmalarını inceledi.

Öte yandan, yetkililer denizden arındırılan müsilaj önce katı atık transfer merkezinde kurutulacağını ifade etti. Ardından ise düzenli depolama tesisinde bertaraf edileceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu