TeknolojiDünyadan Haberler

Musk’ın Twitter’ı Satın Almanın Perde Arkası

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardındaki gerçek sebep sonunda gün yüzüne çıktı.

Musk’ın Twitter’ı Satın Almanın Perde Arkası

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardındaki gerçek sebep sonunda gün yüzüne çıktı. Musk’ın, 44 milyar dolarlık bu hamlenin altında yatan nedenler oldukça ilginç detaylarla dolu.

Geçtiğimiz yıl Twitter’ı satın almasıyla şaşkınlık yaratan Elon Musk’ın asıl amacı, eski Twitter CEO’su Parag Agrawal’a yönelik bir talepte bulunmuştu. Kurt Wagner’in yakında piyasaya çıkacak olan “Battle for the Bird” adlı kitabında yer alan bilgilere göre, Musk, özel jetini takip eden bir kullanıcının hesabının kapatılmasını istemiş, ancak Agrawal bu talebi reddetmişti.

Red cevabı alan Musk, hemen ardından Twitter hisselerini büyük miktarlarda satın almaya başladı. Kısa süre içinde şirketin yaklaşık %10’luk hissesini elinde bulunduran Musk, Ekim ayında tamamen Twitter’ı satın alma amacına ulaştı.

Musk'In Twitter'I Satın Almanın Perde Arkası

Ancak, satın alım sonrasında Musk’ın ifade özgürlüğüne verdiği önemi vurgulamasına rağmen, özel jetini takip eden kullanıcının hesabını askıya aldığı ortaya çıktı. Musk’ın bu tutarsız hareketi, dikkat çekici bir şekilde kitabın detaylarında yer aldı.

20 Şubat’ta raflardaki yerini alacak olan Wagner’ın kitabı, bu olayın yanı sıra daha pek çok detayı içerecek. Ancak ne Musk ne de Agrawal, kitapta yer alan iddialarla ilgili şu aşamada herhangi bir yorum yapmadı.

 

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu