GündemTürkiye Gündemi

Müzik yayını yapanlar dikkat! İş yerleri ile ilgili yeni düzenleme!

Müzik yayını yapanlar dikkat! İş yerleri ile ilgili yeni düzenleme!

 

Müzik yayını yapan iş yerlerine ve deniz araçlarına müzik yayın izni verilmesi yönünde düzenleme geldi.

 

5 gün kuralı

Açık hava faaliyetleri; 10.00-01.00 saatleri arasında oldu. Ayrııca müzik yayını yapan iş yerleri en fazla peş peşe (yayın) 5 gün yapabilecek. Müzik Yayın İzin Belgesi’nin geçerlilik süresi de 3 yıl olacak.

 

A

Bakanlık açıklamasında “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği” ile ilgili detaylar şu şekilde

Müzik yayını yapan işyerleri ve deniz araçları kapsamında; müzik yayını yapan işyerleri ve deniz araçları için; varsa işyeri açma ve çalışma ruhsatı, varsa turizm işletme belgesi, vergi levhası örnekleri, imza sirküsü veya vekaletname ile akustik rapor gibi bilgiler ve müzik yayın izni başvuru dilekçesini vatandaşlar İl Müdürlüğü’ne teslim edecekler.

Bununla birlikte Çevresel Gürültü Mevzuatı hükümlerine uyulacağı ve gerekmesi halinde ilave gürültü kontrol tedbirlerinin alınacağı konusunda hazırlanan taahhütnamenin de İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

 

K

Sunulan bilgi ve belgeler il müdürlüğü tarafından değerlendirilecek

Bakanlıktan yeterlik belgesi almış firmalar tarafından basılı ve elektronik ortamda hazırlanan akustik raporun bir nüshasının denetimlerde ibraz edilmek üzere iş yerlerinde ve deniz araçlarında muhafaza edilmesi ve Bakanlıkça belirlenen web uygulamasına yüklenmesi şart geldi. Ayrıca sunulan bilgi ve belgelerin; gerektiğinde sahada inceleme ve değerlendirme çalışmaları eşliğinde il müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi olacak.

 

“Müzik Yayın İzin Belgesinin geçerlilik süresi 3 yıl”

Belgenin geçerlilik süresi ise 3 yıl oldu Bu sürenin sona ermesinden en az 6 ay önce müzik yayın izninin yenilenmesi için başvuru yapılması gerekiyor. Müzik yayın iznine tabi olmayan; kuaför, market, kahvehane, spor salonu, pastane gibi işyerleri, çevresel gürültü oluşturmayacak şekilde faaliyetlerini sürdürebilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu