Naci Görür'den Balıkesir İçin Çarpıcı Uyarı!
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgede yaşanan deprem riskine dikkat çekti.

Naci Görür’den Balıkesir İçin Çarpıcı Uyarı!
Balıkesir’deki Riskin Önemini Vurguladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, depremin merkez üssü Dursunbey ilçesi olarak belirlendi ve 7,7 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, geçmişte yaşanan depremleri hatırlatarak bölgedeki riskin önemine vurgu yaptı.
Dursunbey’de Yaşanan Büyük Depremleri Paylaştı
Görür, Adaören-Dursunbey/Balıkesir bölgesinde meydana gelen depremin Balıkesir fay zonunun doğu devamında gerçekleştiğini vurgulayarak, Dursunbey yöresinde 20. yüzyılda 1924, 1952 ve 1979’da çeşitli büyüklüklerde depremlerin yaşandığını belirtti. Ayrıca, Balıkesir’de 1898’de 7,0 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini hatırlatarak, bölgedeki riskin boyutunu ortaya koydu.
Adaören-Dursunbey/Balıkesir’de deprem oldu. Deprem Balıkesir Fay Zonunun doğu devamında. Dursunbey yöresinde 20.Yüzyılda 1924,1952 ve1979’da da belli büyüklükte depremler var. 1898’de Başıkesir’de 7,0 büyüklüğünde deprem olmuştur. Sevgiyle. pic.twitter.com/gSTYJYDLLj
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) March 21, 2024
Yetkililere Çağrıda Bulundu
Bu veriler ışığında, Görür bölgedeki deprem riskine dikkat çekerek önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Gelecekte olası depremlere karşı toplumun bilinçlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.
Haber: Bülten