GündemEğitim

NACİYE KABAKÇI ANAOKULU’NDAN YAŞAYARAK ÖĞRENME PROJESİ

Naciye Kabakçı Anaokulu Müdürü Rahşan Polat Yaman ve Proje katılımcısı öğretmenler “The Europen Child Learning By Doing-Avrupalı Çocuklar Yaparak Yaşayarak Öğreniyor” projesi ile Finlandiya’da yapılan çalışmaya katıldılar.

Naciye Kabakçı Anaokulunca ikinci kez katılım sağlanarak temsil edilen ülkemiz ´The Europen Child Learning By Doing-Avrupalı Çocuklar Yaparak Yaşayarak Öğreniyor´ adlı Erasmus KA2 Projesi ile Finlandiya´ya çıkarma yaptı.

EĞİTİM MODELLERİ İNCELENDİ

İngiltere, Finlandiya, Türkiye, Letonya, İtalya ve Bulgaristan´ın ortağı olduğu ´The Europen Child Learning By Doing-Avrupalı Çocuklar Yaparak Yaşayarak Öğreniyor´ adlı Erasmus KA2 Projesinin ilk toplantısı Aralık ayında Bulgaristan´da gerçekleştirilmişti. Erasmus KA2 Projesinin Finlandiya´da gerçekleştirilen ikinci toplantısında; düzenlenen seminer ve çalış taylara katılan Okul Müdürü Rahşan Polat Yaman ve Proje katılımcısı öğretmenler bir yandan her katılımcı ülkenin yaptığı sunumlarla farklı deneyim ve bilgiler elde etti bir yandan da Finlandiya´da uygulanan eğitim modellerini de doğal ortamda gözlemleme şansı buldular.

ROBOTİC KODLAMA ATÖLYESİ

Naciye Kabakçı Anaokulu tarafından yürütülen The European Child Learning by Doing adlı Erasmus Plus KA2 projesi çerçevesinde 11-18 Mart tarihleri arasında Finlandiya’nın Larsmo şehrinde, 16-21 Nisan Tarihlerinde de İngiltere’nin Londra şehrinde Okul Müdürü ve beraberindeki öğretmenler bir dizi eğitim, seminer ve okul ortamlarını gözleme etkinliklerine katıldı.

Bu proje ile okulda açılan ve bu eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen Robotic Kodlama Atölyesinde Okul Eğitim Gönüllüsü Ömer Kurşun’un desteğiyle 5 yaş grubu tüm öğrencilerin Kodlama ve STEM eğitimleri almalarıyla sürdü. Özellikle Robotic Kodlama Atölyesi proje ortaklarınca hayranlık uyandıran bir proje olarak öne çıktı. Fatma Kara’nın haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu