GündemEğitimTürkiye Gündemi

Namık Kemal İlkokulu 5 E Twining İle Dünyaya Açılıyor

Namık Kemal İlkokulu 5 E Twining İle Dünyaya Açılıyor

Namık Kemal İlkokulu öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burcu Ata Bilgili rehberliğinde 5 adet e twining projesine katılarak birçok alanda kendilerini geliştiriyorlar.

5 PROJE EŞ ZAMANLI SÜRÜYOR

Namık Kemal İlkokulu öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burcu Ata Bilgili rehberliğinde “Masal’dan STEM’e” (From Tale to STEM) adlı bir eTwinning projesinde yer aldı. Bilgili ayrıca dört e twining projesiyle daha öğrencilerine farklı kazanımlar sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.  “Aynı Gezegen Aynı Amaç”, “Ben, Ailem ve Şehrim”, “ Gelecek İçin Öğreniyoruz” ve  “Maceracı Öğrenenler” isimli projeler de Öğretmen Bilgili ışında Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile hayata geçiriliyor.

ÖĞRENME BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Öğretmen Bilgili öğrencilerin masallardan yola çıkarak gerçek hayat problemlerine çözümler üretebilmesi amacıyla oluşturulan “Masal’dan STEM’e”  projesi ile İşbirlikçi Öğrenme becerilerinin geliştirilmesini hedefledi. Bilgili aynı zamanda öğrencilerin bilimsel düşünme becerisinin kazanması, öğrencilerin zekâ gelişimlerine katkı sağlanması ve teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bireylerin yetiştirilmesi için projenin hayata geçirileceğini belirtti.

HER AY DEĞİŞİK TEMALAR

Türkiye kurucu ortaklı projede Türkiye ve Azerbaycan’dan katılan ilkokul öğrencileri her ay değişik temalarda ilkokul düzeyinde Stem çalışmaları yapıyorlar. Öğretmenler ve öğrencilerin ortak olarak yazdıkları masallardan yola çıkarak belirlenen problemler için kuşyemlikleri, oyun hamuru ve kürdanlardan geometrik şekiller, dayanıklı binalar, geri dönüşüm kutuları, hayvanlar için taşıtlar ve hayatı kolaylaştıran robotlar gibi çeşitli çalışmalar hazırlıyorlar.

 “DİĞER OKULLARA MEYDAN OKUDULAR”

Öğretmen Burcu Ata Bilgili projede yapılan faaliyetlere yönelik şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz proje ile bitkilerin tohumdan fidana gelişimini gözlemlediler. Ayrıca verilen süre içerisinde en sağlam ve en uzun kuleyi pipet ve oyun hamurları kullanarak hazırladılar. Öğrencilerimiz bu projede diğer okullara meydan okudular ve mühendislik becerilerini test ettiler.

SERTİFİKA SAHİBİ DE OLUYORLAR

Ayrıca öğrenciler Dünya kadınlar Günü kapsamında toplumda cinsiyet eşitliğine bağlı olarak Stem eğitiminde kız çocuklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için “Bilim Kadınları ve Kız Çocukları” adında bir video hazırladılar. Öğrencilerimiz anneleriyle birlikte bu etkinlikte yer aldılar. Canva, Jigsawplanet, Quiver, LearningApps, Cram, Pixilart, Chatterpix, Toonytool gibi çeşitli Web2 araçları kullanmayı proje süresince öğrenen öğrencilerimiz, hem Avrupa Kodlama Haftası kapsamında düzenlenen bir kodlama etkinliğinde yer alarak sertifikalarını aldılar hem de code.org sitesinde Yapay Zekâ ile Okyanusları Temizleme etkinliğine katılarak sertifikalarını aldılar.

FARKLI DİL VE KÜLTÜRLERİ ÖĞRENİYORLAR

Namık Kemal İlkokulu öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burcu Ata Bilgili rehberliğinde “Aynı Gezegen Aynı Amaç” projesi ile çağdaş öğretim ve öğrenim modellerinin ve Web2 araçlarının entegrasyonu yoluyla İngilizce dersi müfredat hedeflerine ulaşmayı amaçlıyorlar. Bu projede ise Namık Kemal İlkokulu öğrencilerine Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Sırbistan’dan okullar. Öğrenciler projeler ile İngilizce konuşma fırsatı da buluyorlar. Ayrıca kendi dil ve kültürlerini tanıttıkları gibi farklı dil ve kültürleri de öğreniyorlar. Öğrenciler bu projede Avrupa Kodlama Haftası kapsamında düzenlenen bir kodlama etkinliğinde yer alarak sertifikalarını da aldılar.

Türkiye ve Portekiz kurucu ortaklı “Ben, Ailem ve Şehrim “ adlı eTwinning projesinde ise Namık Kemal İlkokulu öğrencileri; Arnavutluk, Azerbaycan, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya, İspanya, Ukrayna ve Birleşik Krallık’tan projeye katılan öğrenciler ile şehrin ve ülkenin kültürel mirasını ve tarihini, gelenek ve görenekleri hem derinlemesine öğreniyor hem de katılımcı ülke öğrencileri ile paylaşıyorlar. Her ay değişik temalarda çalışmalara katılan öğrenciler şimdiye kadar proje ortaklarına kendilerini tanıtma, milli marşımızı tanıtma, yöresel yemeklerimizi tanıtma, efsanelerimizi tanıtma gibi çalışmalarda yer alıyorlar.

DOĞAYI EĞİTİM ORTAMI OLARAK GÖRÜYORLAR

“Maceracı Öğrenenler” projesi ile  Namık Kemal İlkokulu öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Burcu Ata Bilgili rehberliğinde doğayı bir eğitim ortamı gibi tanımayı öğreniyorlar. Öğrencilerin doğaya dönmelerinin hedeflendiği bu projenin ise kurucu ortakları Türkiye ve İrlanda. Projeye ayrıca Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk, Gürcistan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Polonya ve Romanya’dan öğrenciler de katılıyor. Her ay değişik temalarda çalışmalara katılan öğrenciler şimdiye dek Bitki Ekimi, Dışarıda Matematik, Dışarıda Fen, Dışarıda Oyun, Dışarıda Sanat gibi çalışmalarda yer aldılar. Öğrenciler, Bitki Ekimi etkinliğinde bir bitkinin tohumdan itibaren nasıl büyüdüğünü gözlemleyerek dışarıda ayrıca Matematik etkinliğinde çevresinde gördüğü nesnelerin hangi geometrik şekle benzediğini fark ettiler.

PROJELER HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Namık Kemal İlkokulu öğrencileri “Maceracı Öğrenenler” e twining projesi ile de kolay bir şekilde İngilizce öğrenmenin yollarına tanık oluyorlar. Öğretmen Bilgili rehberliğinde yürütülen projede çeşitli web araçları ile oyunlar oynanarak ayrıca İngilizce eğitimi alınıyor. Bu projenin kurucuları olan Azerbaycan ve Fransa okullarına ise  Türkiye, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Polonya, Tunus, Ukrayna, Romanya ve Sırbistan’dan okullarından katılan öğrenciler eşlik ediyor. Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile süren ayrıca tüm e twining projelerinin Haziran ayına kadar sürmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu