GündemKöşe Yazıları

Narlı Pasta Tarifi

Narlı Pasta Tarifi

 

          Nar Tadında Bereket Öyküleri (Timaş Yayınları) kitabının en sondaki “NARLI TARİFLER” bölümünden damak zevkimize özgü tarifleri sizler için dört beş yıl öncesinden not almıştım. Meyve kokulu kitap serileri, anonim öykülerden oluşan eserler pek hoşuma gitti bir dönem. Bahsettiğim kitaptaki öyküleri de severek okuyup bitirmiştim. Her öyküde bir ders, mutluluk, dramatik hâl hissedip sevmiştim. Narlı Pasta tarifini bir kez de böyle deneyin:

NARLI PASTA

Malzemeler:

6 çorba kaşığı margarin

1,5 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

6 çorba kaşığı yoğurt

2,5 su bardağı un

5 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

2 paket kremşanti

2 su bardağı soğuk süt

2 adet nar (tatlı)

Hazırlanışı:

          “Margarini, toz şekeri ve yumurtaların sarısını bir kaba alarak mikser yardımıyla çırpın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını çırpın ve kaşık yardımıyla karıştırarak hamura ilave edin. 25-30 cm’lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıba boşaltın. 175 derecede 2 dakika ısıttığınız fırına yerleştirin. Başlangıçta 175 derecede 25 dakika, sonrasında 150 derecede 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bıçak yardımıyla kontrol edin. Piştiğinde fırından aldığınız keki 10 dakika kalıbında bekletin. Sonrasında kalıptan çıkartarak ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki ikiye kesin. Kremşantiyi sütle çırptıktan sonra oluşan kremayı kekin tek katına sürün ve nar tanelerini serpin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerine yeniden biraz krema sürüp narla süsleyerek servis yapın.”

          “Narlı Pasta” tarifiyle konuya giriş yaptık. Hayat da bir pasta gibidir. İçine malzeme olarak ne eklerseniz aynısını hayatınızda yaşarsınız. Mutluluk sütünü güzellik yumurtasıyla çırparak üstüne bal damlayan sözleri ekleyin mesela. Ardından iyilik çikolatalarını ufalayıp ömür pastanıza ilave edin. En sonunda meyve kokulu düşlerle hayallerinizi buluşturup bir dilek tutun. Ardından pastanızı nar taneleriyle süsleyip çevrenizdeki sevdiklerinizle paylaşın. Bir dilim pastanın muhabbeti nar tanelerinin bereketiyle çoğalacaktır. Haydi, bir de soyut dünyanızdaki bu pasta tarifini yapmayı deneyin.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu