TeknolojiDünyadan Haberler

NASA’dan Yeni Bir Keşif!

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) kan enfeksiyonlarıyla bağlantılı olan ve astronotların sağlığını tehlikeye atabilecek "Enterobacter bugandensis" isimli mutant bir bakterinin keşfedildiğini duyurdu.

NASA’dan Yeni Bir Keşif!

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) kan enfeksiyonlarıyla bağlantılı olan ve astronotların sağlığını tehlikeye atabilecek “Enterobacter bugandensis” isimli mutant bir bakterinin keşfedildiğini duyurdu. Araştırmacılar, uzay aracında gelişen bu bakterinin 13 farklı türünü belirledi.

Yüksek karbondioksit seviyeleri gibi ekstrem ortamların, bakterileri mutasyona zorladığı ve mikro yerçekimi etkisiyle bu bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç kazandığı ortaya çıktı. Bu durum, astronotların sağlığını etkileyebilir ve bakterilere bağlı enfeksiyon riskini artırabilir. Araştırmacılar, mikro yerçekiminin astronotların sağlığını nasıl etkileyebileceğini ve bu tür enfeksiyonlara karşı daha hassas hale getirebileceği konusunda uyardı.

Nasa'Dan Yeni Bir Keşif!
Astronotların Sağlığı Tehlikede

Enterobacter enfeksiyonlarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ve hatta hayati risk taşıyan durumlara neden olabileceği belirtildi. NASA’nın yaptığı araştırmalar, uzaydaki bakterilerin Dünya’daki benzerlerinden genetik ve işlevsel olarak farklılaştığını gösterdi. Bu bulgular, astronot sağlığını korumak için etkili önleyici tedbirlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara ışık tutuyor.

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu