İlçe HaberleriEğitim

NASIL AĞAÇ DİKİLİR ÖĞRENDİLER

Balya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ağaç dikimini öğrendi. Okul Müdürü Ahmet Kürcen “Geleceğin büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla ağaç çeşitlerini tanıtıp, ağaç dikmenin önemini anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik.’dedi.

AĞAÇ DİKİM ETKİNLİĞİ

‘’Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin’’ hadis-i şerifini kendilerine şiar edinen Balya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ağaç dikimi gerçekleştirdi. 3 Nisan tarihinde Ören-Danişment arası gerçekleştirilen ağaç dikimine İlçe Kaymakamı Fatih Topuz, İlçe Milli Eğitim müdürü Ümit Çelik ve Şube Müdürleri, İlçe idare İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Ağaç dikimine başlamadan önce orman şefi Murat Cin öğrencilere nasıl ağaç dikileceğini anlattı. Daha sonra kaymakam Fatih Topuz ile başlayan ağaç dikim etkinliğine İlçe milli eğitim müdürü Ümit Çelik’in ağaç dikimiyle devam edildi.

MİNİK ELLER DOĞAL YAŞAMA DOKUNDU

Okul müdürü Ahmet Kürcen “Geleceğin büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla ağaç çeşitleri tanıtılıp, ağaç dikmenin önemini anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ağaçlandırma çalışmasına katılan çocuklarımız ‘bizim de bir ağacımız olsun’ diyerek fidan diktiler. Ağaç dikimi esnasında çocuklar, aralarında keyifli konuşmalar ve bilgi alışverişinde bulundular. Fidanları dikerken, toprağın da zevkini yaşayan çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler. Dikilen ağaçların üzerine sınıflarının isimleri yazıldı. Çocuklarımıza doğal yaşamı sunmaya çalışarak, doğaya saygılı ve seven bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız.” diye konuştu.

(Balya İmamHatip)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu