Köşe Yazıları

NE SÖYLÜYORSANIZ O YOLDASINIZ

“Bana öyle bir cümle söyle ki ölene dek gözümde kal” Gözümüzden bir bir düşen sayısının arttığı zaman diliminde sözcüklerle kurduğumuz cümlelere karşı dürüst olun.

İnsan söylediği her sözle gerçeğe dönüşen anlamları buluşturur. Bu nedenle özellikle ailemiz, arkadaşlarımız, çevremizde bizi tanıyan tanımayan herkesle konuşurken söylediğimiz cümlelerin anlamına uygun dürüstlük içeren anlamlı cümleler olmasına özen göstermek gerekir. Hele ki yakınlarımızın bizi tanıdığını huyumuzu bildiğini düşünürsek bu daha da elzemdir.

Çernobil dizisini izleyenler varsa hatırlayacaktır şu önemli cümle geçer orada “İnsanlar söyledikleri her yalanla gerçeğe borçlanırız ve er yada geç o borcu öderiz”

İlgili Makaleler

İnsanlar karşısındaki kişilerden önce kendilerine dürüst olmalı yalansız riyasız çıkarsız kendilerini sevebilmeli ki etrafındakilerde bunu yansıtabilsin aksi er yada geç ortaya çıkan sonuçları bize gösterir.

Filmler bazen güzel sözcüklerle donatılıyor diye düşünüyorum mesela Çingeneler Zamanı filminde de ana karakter Perihan ”Kendime yalan söylediğimden beri kimseye güvenmiyorum” diyerek önemli bir mesaj veriyor. İnsan önce kendine karşı dürüst olmalı.

Yalanlarla kurulu bir çevrede mutsuzluklarda artar. Dijital haberlerle ,ilgili yapılan bir araştırmada internette dolaşan ve ilgi çeken haberlerin çoğunun yalan olduğu ortaya konmuş.(Oxford Üniversitesi’nin araştırması)

Birkaç özlü sözle sizlere hoşça kalın demek istiyorum

-Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.

-Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir.

-Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi aynıdır.

-Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu