Gündem

NEFES KESEN TATBİKAT

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, “otobüs kaçırma olaylarına müdahale” ve “rehine kurtarma” tatbikatı gerçekleştirdi.

10

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) atış alanında, arama kurtarma harekatı planlama ve icra etme yeteneği geliştirme amacıyla gerçekleştirilen tatbikatı izleyen Vali Ersin Yazıcı, başlangıç komutunu verdi.Senaryo gereği kaçırılan bir otobüsü durduran ekipler, aracın etrafını sardı. Daha sonra otobüsün içine giren ekipler, şüphelileri etkisiz hale getirdi. Arkadaşlarının omuzuna çıkan iki polis, elleri tetikte önlem aldı ve rehine kurtarıldı.Tatbikatı başarıyla tamamlayan ekipler, iz takibi yapabilen köpekleri de kullandı.Tatbikatı İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Balıkesir POMEM Müdürü Sertaç Solgun da izledi.

20191221 2 39951808 50547960
Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü Ekipleri, “Otobüs Kaçırma Olaylarına Müdahale” Ve “Rehine Kurtarma” Tatbikatı Gerçekleştirdi. ( Balıkesir Valiliği – Anadolu Ajansı )

“POLİSLİK MESLEĞİ ÇOK DEĞERLİ BİR GÖREVDİR”

Köklü bir geçmişe sahip olan emniyet teşkilatının ve bağlı eğitim kurumlarının kurulduğu günden bu güne vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama noktasında çok büyük görevler üstlendiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Emniyet Teşkilatı’mız; Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak; huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Polislik mesleği çok değerli bir görevdir. Polis ve jandarma teşkilatlarımızın, yüz yılı aşan bir tecrübeyle aziz milletimizi yurdumuzun her köşesinde, her iklim şartında güvenlik ve huzuru sağlamak için şehitlik ve gazilik pahasına görev yapması, her zaman övünç kaynağımız olmuştur. Polis Teşkilatımızı daha ileriye taşıyacak olan her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Bizim polis teşkilatımız, hiçbir şekilde milletten ayrı değildir. Bu vesileyle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

20191221 2 39951808 50547958
Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü Ekipleri, “Otobüs Kaçırma Olaylarına Müdahale” Ve “Rehine Kurtarma” Tatbikatı Gerçekleştirdi. ( Balıkesir Valiliği – Anadolu Ajansı )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu