Köşe YazılarıKamil AKYÜREK

Nefret Bloku Nereye Küfredeceğini Şaşırdı

Nefret Bloku Nereye Küfredeceğini Şaşırdı

 

6 Şubat’ta ülkemizde üst üste gerçekleşen Depremlerin acısı hala yaşanırken, siyasette gerçekleşen deprem toplumda büyük şaşkınlık yarattı.

Ben ise farklı bir şaşkınlık yaşıyorum. Bence garip olan, depremde hala hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, siyasi depremin gündem olması.

İlgili Makaleler

Açıkçası bu durum sadece şaşırtmıyor, bir o kadarda üzüyor beni.

Hele hele Erdoğan için “gitsin de nasıl giderse gitsin” olgusunun, bu siyasi depremin fayını oluşturması tuhaf geliyor. Ancak bu, toplumda yaşanan kutuplaşma faciasını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu siyasi saiklerle açıklanabilecek bir durum mu sizce?

Ne yani, bir aile cenaze günü düğün mü planlamalı sizce?

Bunu hangi ahlak ölçüsünde göreceğiz?

Gelin bu garabet ve ahlak dışı duruma farklı bir bakış ile göz atalım. Örnek olarak bu ülkede yaptıkları film, Müzik, Mizah ya da vs. Gösteri sayesinde milyonlara ulaşan isimlere bakalım. Yani sosyal medya çöplüğünde yaptıkları üzerinden göz atalım.

Yüz yılın felaketi olan depremler öncesi,  kutuplaşmaya benzin döken ve hakaret içermese de, adeta irin akan ifadelerle güya siyasi saikler üzerinden paylaşım yaptılar.

Sanırım bu paylaşımları çoğunuz biliyor zaten. Bir de İttifaklar üzerinden güzellemeler yaptılar. Özellikle de Altılı masa aday adayları ile ilgili.

Yani kişi hak ve özgürlüğü var. Her ne kadar tarz çirkin de olsa bu görüşleri ifade etmeleri haktır dedik.

Ama bu çirkin tarz, aynı isimlerde ‘Çok ama çok’ büyük bir felaket olan depremlerden sonra da sürdü. Böylesine bir acının ve ağıtların ortasında, yine ateşe benzin döken ve maalesef aynı kutuplaşma çerçevesinde, çirkin, zalim paylaşımları boca etmeyi sürdürdüler.

Hatta önce, bağışlarını AFAD’a çirkin göndermeler yaparak öve öve bitiremedikleri AHBAP derneğine yaptılar. Ama AHBAP derneği başkanı Haluk Levent AFAD ile birlikte çalışıyoruz deyince, o meşum KUTUPLAŞMA bu kez Haluk Levent aleyhine aynı isimlerde gark etti.

Haluk Levent garibim, o acıları depremzedelerle yaşarken ve cansiperane yardım derdindeyken, uğradığı linçlere de cevap yetiştirme derdine girdi.

 

Duru Durun Daha Bitmedi

 

Tam da bu yoğun acıların arasında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili malum sert ve çarpıcı açıklamayla aynı zatların gündemine yine girdi.

Üstelik güya rol model olan ve milyonlara ulaşan bu zatların gündemine öyle bir öyle bir girdi ki, kime neye küfredeceklerini şaşırdılar.

Düne kadar methiye dizdikleri isimlere, yine sosyal medya çöplüğünde o meşum ve tehlikeli “KUTUPLAŞMA” çerçevesinde neler yazdılar neler.

Açıkçası köşemi kirletmemek için bu çirkin ve zalim paylaşımlara örnek bile vermedim burada. Ama dileyen sosyal medya çöplüğünde bu zatların çok sayıda ki paylaşımına göz atabilir.

Eh buradan her hangi bir Psikoloji uzmanına soralım bakalım. 45 binin üzerinde can kaybının yaşandığı bir felaketin, tam da ortasında yaşanan bu durumu, toplum psikolojisi açısından nasıl görmeli?

Uzman değilim. Ama benim yanıtım NEFRET duygusunun vardığı noktanın DOĞAL bir nokta olmadığı. Hepimiz unutuyoruz ama ben kısa bir dönemine tanık olduğum 1980 öncesinde bu durumu farklı bir boyutu ile yaşamıştım.

Sağ-sol adına ortaya çıkan NEFRET DUYGUSUNDA Kİ ZİRVE’nin o dönemde ne kadar yıkıcı olduğunu unuttuk sanırım.

Yani sevgili HALKIM, sevgili MİLLETİM,

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu