GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

NELER Mİ OLUYOR… ?

Edremit’te ,her biri kendi alanında önemli çalışmalara imza atmış birbirinden değerli konuklar, her gün farklı konularla düzenlenen paneller ve yüzlerce yazarın imza günleri ile dopdolu geçen 3. Edremit Kitap Fuarı devam ediyor. İşte bu fuar organizasyonuna bir davetle başlayım davete katılımla birlikte devamı gelen siyasi söylemler…

SAHİLLERDE DENEY YAPILACAK

Amerika ve New York modeli teori “kırık pencereler” Akçay, Ayvalık, Altınoluk vb körfez bölgelerindeki sahillerde yaşama geçirilecek. Önleyici tedbirleri biz aldıktan sonra gerisi insan faktörünün davranışları ile şekillenecek bir sistem formülü diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Karesi Belediye’sin deki deneyimlerinden de örnekler verdi. Çöp konteynır sayısının azaltıldığını ve kaynaklarında tasarrufa bu şekilde sağlıklı olarak kullanıldığını söyledi. “Vatandaşla kavga edemem daha sonra kalbini kırdığım adam beni destekler misin diyemem. Madem öyle yere çöp attığını bilen biri suçunu bilir ve o suçu işlememeye çalışırsa çözüm olur. Yaşam daha temiz hale gelir. Biz üzerimize düşen planları bu şekilde aldık. Kaynak konusunda ikna edebileceğimizi siyaset üstü bir anlayışla gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. İyi bir yönetimle parlayan bir yıldız olacak .Buna olan inancım olduğu için çalışıyorum.”

SAHİLLERDE ŞEZLONG KARMAŞASI

Sahillerdeki Şezlongların gelişi güzel konmasıyla yaşanan karmaşıklıktan sıkıntı yaşadıklarını belirten bazı vatandaşlara yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ,“bu sene çok müdahil olamadık. Seneye buralarda hizmet veren kişileri vatandaşa rağmen zorluk çıkartacak şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bayramda hangi sıkıntılar çekiliyor dronlarla tespit çektirdim ve tespit etmeye çalıştım. Yoğunluk çok buralarda. Sahiller Büyükşehir’e ait değil milli emlak’a ait. Kontrol dışına çıkılmasın diyerek biz buraları istiyoruz. Seneye daha farklı olacak”

HALK KONUŞTU “ SIKINTILAR VAR”

Kendilerini ifade edebileceği ileri yaş grubunun kendini güvende hissedebilecekleri planlar olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz körfezin sesini ve sahillerde yaşanan sıkıntıları halktan dinledi ve yanıtlarını vermeye çalıştı.

UMUT VAR PEKİ YA GELECEK…?

Sezon sonrasında Akçay meydanındaki Sarıkız havuzu yenilecek diyen Başkan Yücel Yılmaz, deniz kirliliğini soranlara ise bunun sorumlusu biz değiliz şu çok önemli diyerek şöyle cevap verdi: “Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Sadece zabıta, Güvenlik güçleri ya da sürekli temizlik elemanları ile düzelecek iş değil bunlar bir teori var Kırık pencereler teorisi diyerek yapılan analizlerle bu teorinin kamuya açık yerlerdeki düzensiz davranışların denetim altına alınması halinde belirli sıkıntıların çözüleceği veya kayda değer bir azalma olacağı düşüncesini içeriyor” dedi.

AK PARTİLİ BELEDİYELERİN ORGANİZASYONLARINDA DA…

CHP Milletvekili Fikret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın alkışlattırılması ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti. “Ben CHP Milletvekili Fikret Şahin sayın başkan(Yücel Yılmaz) benim eski arkadaşım, dostumdur. Buraya kadar geldiği için teşekkür ediyorum. Erhan bey alkışlattı başkanı haklı olarak ama daha büyük alkışı ben buraya bu daveti yapan Edremit Belediye Başkanımıza istiyorum. Ve umut ediyor diliyorum ki; AK Partili Belediyelerde yapmış oldukları organizasyonlarda başkanımızın yaptığı konuşma kadar bu süreyi bizlerde milletvekili olarak buluruz. Şu ana kadar hiçbir konuşma fırsatı bulamadım. Başkan arkadaşımdır. Siyaset üstü bir yönetim tarzı benimsediğini ortak aklı egemen kılmak gerektiğini söyledi. Katılıyorum. Bugün için yaşadığımız konunun sorunu Kazdağlarıdır. Bu konuda da sayın Başkandan da Partisinden de siyaset üstü bir duruş bekliyor ve destek bekliyoruz.”

Son kelimelerimde şunlar olacak. Yeşile önem veriyoruz. Balıkesir özelinde söyleyeceğim şu; Dünya Sağlık Örgütü’nün normal şartlarda ortalama kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 ila 15 metrekaredir. Balıkesir’de maalesef bizim Balıkesir’de 1 metrekare. Bu nedenle oksijen deposu olan kaz dağlarıda önemlidir.”Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu