GündemEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

NEYE NİYET NEYE KISMET!

Kepsut Kasapzade Muhtarı Mustafa Karabela girdiği muhtarlık seçimi yarışından başarıyla çıktı. Mesleğim diyebileceği minibüsçülük hayali için bir minübüs satın aldı ancak işler yolunda gitmeyince ve minübüse olan tutkusu da geçmeyince minüsü kümes yaptı.. Üreticilik yapmaya başladı.

Minübüscülük tutmadı Minibüsünü Kümes’e çevirdi

Taşımacılık yapmayı planlarken işlerin ters gitmesi sonucu minibüsünü kümese çevirdiğini söyleyen Kasapzade Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabela, “2006-2007 Yıllarında minibüsçülüğe başlamıştık. Kepsut ve Balıkesir arasında bir hat kurmak istiyorduk. Orada işlerimiz hal olmadı. Biz de minibüsümüzü satmadık. Onun yerine kümese çevirdik. Biz kendi yumurtamızı çıkaracak kadar üreticilik yapıyoruz. Arabanın manevi değeri bizde çok yüksek o yüzden satmak yerine kümes yapmayı tercih ettik” şeklinde konuştu.

MUHTAR’IN ŞAŞIRTAN HİKAYESİ

Kepsut ilçesi Kasapzade Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabela, ikinci dönem muhtarlığında mahallesi için en iyi hizmetleri vermek istediğini söyledi. Seracılık ve hayvancılıkla da uğraşan Karabela vatandaşların üretimden vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.
Yerel seçimlerde oy çokluğuyla yeniden muhtar olduğunu söyleyen Kepsut Kasapzade Muhtarı Mustafa Karabela, “Son seçimlerde 2 aday olarak yarıştık. Benim ikinci dönem muhtarlığım. Halkımızın teveccühleriyle birlikte bu dönem muhtarlık görevine geldik. Başarımın sırrı Güleryüz ve tatlı dil. Vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Son seçimlerde 520 seçmenimiz vardı. Oy çokluğuyla ben yeniden muhtar oldum. 380 oy aldım” ifadelerini kullandı.

Dsc 0014

“BAŞKAN CANKUL’A HER ZAMAN ULAŞABİLİYORUZ”

Hizmetler konusunda Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a her zaman rahatlıkla ulaşabildiklerini söyleyen Kasapzade Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabela, “Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul ile rahatça iletişime geçiyoruz. Mahallemizde bir sorun ve ya talep olduğunda Belediye Başkanımız hemen ilgileniyor. Sorunlar kısa süre içerisinde çözülüyor. Daire müdürleri, yetkililer de her sorunumuz ve talebimizle yakından ilgileniyorlar. Bu nedenle mutluyuz. Vatandaşlarımızın da aradıklarında her zaman yanlarında oluyoruz. Telefonumuz da her zaman açıktır” dedi.

“EV SAHİBİ DAHA ÇOK”

Huzurlu ve sakin bir mahalleleri olduğunu söyleyen Kasapzade Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabela, “Rahat ve sakin bir mahalleyiz. Eski komşuluk ilişkileri mevcut. Herkesin kendi evi. Kirada çok vatandaş yok. Mahallemize hizmet geliyor. Mahallemizde yapılabilecek çok da bir şey yok. Şu anda mahallemizde parke taş döşemeleri yapılıyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından vatandaşlara yönelik kurslar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Dsc 0007

“TARLA YERİNE SERAYI ÖNERİRİM”

Vatandaşların tarlalar yerine seracılıkla uğraşmalarını öneren Kasapzade Muhtarı “Sera olarak benim 1,5 dönümlük seram var. Vatandaşlar açıp da 20 dönüm tarlada çalışacaklarına 2 dönüm serada çalışsınlar çok daha iyi. Kar marjı daha yüksek. İşçilik az. Aile ziraatı diyebiliriz. Ben sera, hayvancılık ile uğraşıyorum. Tavuklar, koyunlar, kediler ve köpekler ile güzel bir çiftliğimiz var. Sanayide olduğumuz için de ilgi çekiyor. Vatandaşlar görmeye geliyor” dedi.

“KARAVANDA DİNLENİLİYOR”

Karavanda dinlenmek için bir bölüm oluşturduklarını söyleyen Muhtar Karabela, “Bize seracılık konusunda bilgi almak isteyen komşularımız, mahalle sakinlerimiz geliyor. Sera faaliyetleri biraz yüksek olduğu için merak edilenler oluyor. Getirisi çok iyi. Normal açık tarlada üretim yapmaktansa serada üretim yapmak çok daha kazanç sağlıyor. Ayrıca çok da rahat. Ayrıca sanayide olduğumuz için bir de karavanımız var. Gelen misafirlerimizin oturması için ve bizim de vakit geçirebileceğimiz bir karavanımız var. Serada çalıştıktan sonra dinlenmek için karavanımızı tercih ediyoruz. Ben vatandaşların üretimde olmasını önemsiyorum. Üretim ekonominin temeli. Vatandaşlarımız da ekip biçtikçe daha mutlu olurlar” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu