GündemKöşe Yazıları

NİSAN DEDİKODULARI

DEDİ : Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yoksul aileler alsın diye sebze ve meyveleri poşete koyup şehrin belli noktalarında ki duraklara asıyormuş. İhtiyacı olan insanlardan ihtiyaçları kadar alıp evlerinde yemek pişiriyorlarmış.

 

KODU : Her zaman söylerim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu dünyadan değil diye. Hayır adam hala Türkiye şartlarına ve gerçeklerine adapte olamadı. Garip garip şeyler yapıyor.Bir gidin görün allah aşkına şu Eskişehir’i. Rengarenk evler, her sokakta müze, ağaçlar, yeşil alan,kültür sanat… Şehir sürekli üretiyor.Tüketim yok.. Bu kentte yaşanmaz valla… Bünyem kaldırmaz benim….

 

 

DEDİ : Bir araştırmaya göre Cumhurbaşkanlığı hizmetinde çalışan personel sayıları araştırılmış. Ortaya çıkan rakamlar şu şekilde; Sezer dönemi: 13, Gül dönemi:31, Erdoğan dönemi: 2374. Araştırma şirketi öyle diyor.

 

KODU : İşte ben buna enflasyonla topyekun mücadele ve iş istihdamı derim. O ne öle 13 kişi ile koca sarayın işimi biter. Bak ne güzel şimdi 2374 kişi çalışıyor.Bu sayede fazladan kaç kişi iş güç sahibi olmuş.İstihdam yaratılmış. Durmak yok yola devam…

 

 

DEDİ : İktidarın ağzından düşmeyen en önemli söylemlerden biri “Biz gelmeden önce tüp kuyruklarında ömrünüz geçiyor, ekmeği karne ile alıyordunuz.”

 

KODU : He valla doğru. Allah sizden razı olsun artık tüp kuyruğu yok ama pazardan tane ile biber almaya başladık. Maydanoz gibi demet yapıp eve götürüyoruz. Poşete gerek yok çünkü içini dolduramıyoruz. Zaten oda paralı….

 

 

DEDİ : Çorumlu M.B atama bekleyen bir İngilizce öğretmeniyken atanamayıp intihar etmiş. Buna karşın bir bakanın akrabası olan Ş.Ç ales sınavında sonuncu olup yüksek lisansa kabul edilmiş.

 

KODU : Ya adaletsizsiniz, ya da adalet sizsiniz!…

 

 

DEDİ : Askere, mermiye harcanan paranın miktarı çok diyenler olmuş.

 

KODU : Saraya, Okluktaki yazlığa, Dolmabahçe makamına, Cumhurbaşkanlığı uçaklarına, örtülü ödeneğe ve mültecilere ayrılan para az mı?

 

 

DEDİ : Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Ben yıllardır Eskişehir’i yönetiyorum. Ne beka,ne zeka sorunu olmadı” demiş.

KODU : Kim ne derse desin Partili partisiz herkesin sevgisini kazanan bu adamı bende çok seviyorum. Adam olaylara Atatürk’ün baktığı gibi bakıp onun yürüdüğü yoldan yürüyor. Valla helal olsun…

 

 

DEDİ : Mehmet Aslantuğ katıldığı bir TV programında “Neyi kurtaracağımızı şaşırdık. Ağaçları mı, hayvanları mı, kadınları mı, Cumhuriyeti mi? Vatanımın her yeri talan edildi” demiş.

KODU : Cevap basit. Önce patatesten soğandan başlamak gerek…

 

********************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu