GündemDünyadan Haberler

Notalar Rengarenk Oldu

Yıllar önce müziğe başlayan ancak rahatsızlığı sebebiyle devam edemeyen ressam İsmail Kurtlak, sanattan kopamayıp resim yapmaya başladı.
Sağlık problemleri sebebiyle yıllar boyu sürdürdüğü müziğe ara vermek zorunda kalan ve daha sonra eski Balıkesir evlerinin resimlerini yapmaya başlayan ressam İsmail Kurtlak, notalardan renklere uzanan sanat hayatını  anlatı. 62 yaşındaki ressam Kurtlak, teknik öğretmen okulunu bıraktığını ve resimlerdeki perspektiflerin oradan geldiğine inandığını söyledi. Kurtlak, “1980’lerde müziğe başladım. 8 sene öncesine kadar müzisyenliğim devam ediyordu. Annem alzheimer olduktan sonra müziği bıraktım, olmadı, içimden gelmedi, ikisini bir götüremedim. Allah’ın emanetiydi o benim için, o emaneti teslim ettim. Ama bu sefer de yaşla ilgili sorunlar çıkmaya başladı. Kolumdaki güç azalması ve beldeki arızalar sebebiyle müzik biraz ağır geldi, resme yöneldim ben de. Müziği bıraktıktan sonra içimdeki sanat aşkı kopmadı. notaları bıraktım renklere geçtim. Yani notalar renge dönüştü bende. Baktım ki eski değerlerimiz, tarihimiz yok oluyor. Çünkü geçmişini bilmeyen toplumun geleceği olamaz. İçinde yaşadığımız ortamları resmetmek istedim, tarihe bir tanık olarak kalsın istedim” dedi.
1998 yılında resme başladığını ve ilk kişisel sergisini 2000 yılında açtığını hatırlatan Kurtlak, “Maksadım insanların dünlerde yaşadığı evleri gelecek nesillere aktarabilmek. Kaybolan değerlerimiz de var bu esnada. Maalesef ülkemizde sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere gereken ilgi ve alakayı göstermiyorlar. Özellikle bunu Balıkesir’de çok gözlemledim. Eski evlerde tinerciler kalıyor, bakımsızlıktan sit alanı ilan edilen yerlere çivi dahi çakılamıyor. Neticede geçmişimiz bizim kül olup gidecek. Beni yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi ve BALMEK’e teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu