GündemTürkiye Gündemi

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tutuklandı

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tutuklandı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu illerden biri de Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olmuştu. Yıkılan binalar ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında ise güvenlik güçleri Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ı gözaltına aldı. Nöbetçi hâkimlik ise gözaltına alınan Başkan Kavak’ı tutukladı.

 

Ortak Projeler Yaptığı Ortaya Çıktı

Çöken binalar ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Şimdiye kadar Gaziantep’te yürütülen soruşturmalarda 22 kişi tutuklandı. 80 kişi için ise yakalama kararı çıktı. Nurdağı ilçesinde birçok insanın ölümüne yol açan binaların müteahhitliğini yapan Yunus Kaya’yı da perşembe günü Mersin’de yakalandıktan sonra tutukladılar. Kaya aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu’nda görevliydi. Sonrasında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı ortaya çıktı.

 

Cezaevine Gönderdiler

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı devam eden soruşturmalar kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ı gözaltına aldı. İslahiye’ye götürülen Kavak’ın ifadesi alındı. Ökkeş Kavak’ın Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat sürecinde gerekli denetimleri yapmadığı öne sürüldü. Kavak ise önceden müteahhitlik yaptığını, belediye başkanı olduktan sonra bıraktığını ifade etti. Ancak adli makamlar sorgunun ardından tutuklanması talebiyle adli makamlara sev etti. İslahiye Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkan Kavak’ı adli makamlar tutukladı. Sonrasında cezaevine gönderdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu