GündemEkonomi

O FİRMALAR YÜZAKIMIZ

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu çalışmasının açıklanmasının ardından bir toplantı yaptı. Balıkesir ve ülke adına önemli bir gelişme olarak konuyu değerlendiren iş adamları övgüyü hak eden firmaları tebrik etti.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, “2017 yılında üretim adına; katma değer yaratma, ülke üretimine katkı yapma adına, durmak bilmeksizin çalışan sanayi kuruluşlarımızı canı gönülden kutlarız. Üretim performansları ile büyük bir takdiri hak etmektedirler.”dedi.BASİAD’dan edinilen bilgiye göre Bekki “Türk sanayisi, Balıkesir Sanayisi finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve jeopolitik tüm olumsuzluklara rağmen, “başarma” azim ve kararlılığını korumuştur.İlk 500 Sanayi kuruluşu içinde yer alan Balıkesir firmaları hem kar etme noktasında, hem ihracatını artırmakta, hem üretimini sürdürmekte ve hem de yeni istihdam yaratmakta, ülkesine karşı temel sorumluluklarını kapsayan sınavların hepsinden başarıyla geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

İLK 500’E GİREN FİRMALAR

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi Anonim Şirketi ilk 500 içinde 52. Sırada yer alarak Balıkesir’in yüz akı sanayi kuruluşu sırasında başı çekmiştir. Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri Anonim Şirketi 258. sırada yer alarak önemli bir performans göstermiştir. Son yıllarda Balıkesir’de hızla büyüyen ve çalışmaları ile hepimizi gururlandıran Yarış Kabin Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bir önceki yıl 322. sırada iken bu yıl 281. sıraya yükselme büyük başarısını göstermiştir. Balıkesir’deki yatırımına ve üretimine bağlı olan BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi 312. sırada yer almıştır. Balıkesir’in bir başka yerli girişimcisinin eseri olan Bupiliç Entegre Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bir önceki yıl 467. sırada iken bu yıl 396. sıraya yükselmiş ve takdiri hak etmiştir.Bir Balıkesir firması 323. sırada yer alır iken adının açıklanmasını istememiştir. Teksüt Süt Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 468. sırada yer almıştır. Balıkesir İş Dünyası adına kutluyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu