TarihGündemTürkiye Gündemi

O Tarihi Fotoğrafın Anıtı Yapıldı

Mustafa Kemal Yolu ve Anıtı

O Tarihi Fotoğrafın Anıtı Yapıldı

Mustafa Kemal Yolu ve Anıtı

Çanakkale Savaşları’nın unutulmaz kahramanlarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün 109 yıl önce Gelibolu’da çekilen tarihi fotoğrafının bulunduğu noktaya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı yapıldı. Bu anlamlı yapı, Mustafa Kemal Yolu projesi kapsamında hayata geçirildi.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 1

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda birçok önemli nokta bulunuyor. Bunlar arasında Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57’nci Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve kaleler gibi mekanlar yer alıyor. Bu tarihi alanlar, her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale Ruhu’nu yaşatmaya devam ediyor.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 2

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yeni projelerle Çanakkale Ruhu’nu ve Çanakkale Destanı’nı daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Mustafa Kemal Yolu projesi, Atatürk’ün Çanakkale Muharebelerindeki rolünü anlatmayı amaçlıyor.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 3

Mustafa Kemal Yolu projesi, Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Bigalı köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahının bulunduğu bölgeyi içeriyor. Proje, ziyaretçilere Atatürk’ün Çanakkale Kara Muharebelerindeki rolünü ve savaş alanlarını açık hava müzesi niteliğinde deneyimleme fırsatı sunacak.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 4

Proje kapsamında, Mustafa Kemal’in Çanakkale’ye gelişinden zaferin kazanıldığı 18 Mart tarihine kadar geçen süredeki hareketlerini içeren bir rota oluşturuldu. Bu rota üzerinde, Atatürk’ün konaklama ve karargah yerleri gibi önemli noktalar ziyaretçilere sunulacak.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 5

Mustafa Kemal Yolu projesiyle birlikte, Atatürk’ün Gelibolu’da çekilen tarihi fotoğrafının bulunduğu noktaya Atatürk Anıtı yapıldı. Bu anıt, ziyaretçilere tarihi atmosferi yaşama ve Mustafa Kemal’in önemli bir anını anlama fırsatı verecek.

O Tarihi Fotografin Aniti Yapildi 6

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale’nin Türk milleti için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tarihi olayı gelecek nesillere aktarmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Çanakkale’nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve milli mücadelenin başladığı yer olduğunu ifade etti.

Korhan Berzeg Bulundu mu! Son Dakika

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu