GündemDünyadan Haberler

OBİDEV FARKINDALIK YARATTI

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV), 2 Nisan, tüm dünyada Otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere tiyatro etkinliği düzenledi.

Otizmli Bireylerin yaşadığı sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ” Dünya Otizm Farkındalık Günü” ve Nisan ayının tamamı ise, “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan edildiğini belirten ve bu kapsamda OBİDEV’in düzenlediği çalışmalardan “Karagöz Alfabeyi Öğreniyor” adlı tiyatro etkinliği Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı’na devam eden özel gereksinimli bireyler ve Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileriyle birlikte Aileleri için geçtiğimiz gün Balıkesir Sanat Merkezinde sahne aldı.

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) tarafından yapılan açıklamada, “Amacımız özel gereksinimli çocuğu olan ailelerimizin bu tip sosyal etkinliklere katılım sağlayabilmeleridir. Çünkü özel gereksinimli çocuğu olan ailelerimiz herhangi bir tiyatro, sinema, konser gibi etkinliklere katılamamaktadır. Bu durum ailelerimizi, ruhsal ve psikolojik olarak etkilemektedir. Ayrıca özel çocuklarımız ve ailelerine yönelik bu tip etkinlikler maalesef ki ülkemizde yok denilecek kadar azdır. Bizde Obidev olarak, İstiyoruz ki ailelerimiz ve çocuklarımız dilediğince bu etkinliğe katılım sağlayabilsin ve bir nebzede olsa ruhsal ve psikolojik açıdan rahatlayabilsin” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu