GündemEğitim

OBİDEV: “HER ÇOCUK OKULA GİDEBİLİR”

OBİDEV: “HER ÇOCUK OKULA GİDEBİLİR”

 

Balıkesir OBİDEV 31 Ağustos – 10 Eylül arasında düzenlediği Yardımcı Destek Personeli Yetiştirme Programı hakkında açıklamada bulundu.

Balıkesir OBİDEV bütün çocukların en iyi öğrenme sürecinin akranlarıyla bir aradayken olduğunu ifade ederek,  “Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı almış çocuklarında akranlarıyla bir arada bulunması bu yüzden çok önemlidir. Kaynaştırma eğitimi, özel gereksinimli çocukların normal eğitime devam eden akranlarıyla bir arada eğitim almasıdır. Nasıl ki işitme engellilerin işitme cihazına, bedensel engellilerin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı varsa OSB tanısı olan çocukların da kaynaştırma eğitimine uyum sağlayabilmeleri için yanlarında onlara destek olacak bir kişiye ihtiyaç duyarlar. ”diye açıkladı.

30 KİŞİYİ DESTEK PERSONELİ OLARAK YETİŞTİRDİ

Balıkesir OBİDEV Yardımcı Destek Personeli Programı hakkında, “OSB tanısı almış çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı’nın yürütücüsü olduğu Sabancı Vakfı’nın desteklediği 2019 yılında yapılan “Sınıfımda Yanımda Ol Başarmama Destek Ol” projesini gerçekleştirerek 30 kişinin “Yardımcı Destek Personel” olarak yetiştirilmesi sağlanmıştır.”

KOLAYLAŞTIRICI KİŞİLER OKULLARDA YERLERİNİ ALDI

Konu ile ilgili OBİDEV taarfından, “Ailelerden ve Sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan yoğun talepler sonucu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Mart 2020 tarihinde kaynaştırma eğitimine devam eden ya da başlayacak olan özel gereksinimli bireyler için “Kolaylaştırıcı Kişi” ünvanı ile okulda bulunmasına olanak sağlanmıştır. ” açıklaması yapıldı.

HEM İSTİHDAM SAĞLANDI HEM AİLELERE DESTEK OLUNDU

Balıkesir OBİDEV, “Sabancı Vakfı ile birlikte düzenlediğimiz projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına 2020 Eylül ayında çocuk gelişimi mezunu 15 öğrenciye toplam 20 saat teorik ve uygulama olarak eğitim programı düzenlenerek alanda ihtiyaç duyulan “Kolaylaştırıcı Kişi” yetiştirilmesine ve bu kişilere yeni istihdam kapısı açarak OSB tanısı almış ailelere destek olunması amaçlanmıştır. ” açıklamasında bulundu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu