Gündemİlçe Haberleri

Odaköy Göleti’nden yıllık 2 Milyon 352 Bin Lira Gelir Hedefleniyor

Odaköy Göleti’nden yıllık 2 Milyon 352 Bin Lira Gelir Hedefleniyor

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yapımı devam eden Odaköy Göleti’nin tamamlanmasıyla Türkiye ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira gelir getirmesi hedefleniyor.

HEM SU TEMİNİ HEM DE TAŞKIN RİSKİNE YÖNELİK ÇALIŞILIYOR

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yapımı devam eden Odaköy Göleti’nin tamamlanmasıyla Türkiye ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira gelir getirmesi hedefleniyor. DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir’deki verimli toprakların su ile buluşturulmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edilmeye ve derelerdeki taşkın riski azaltılıyor. Açıklamada, su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtilerek, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinin doğrudan ve dolaylı artışını sağladığı ifade edildi.

810 DEKAR ARAZİ SULANABİLECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Dursunbey Odaköy Gölet’inin tamamlanmasıyla gölette depolanacak suyla bin 810 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirtti.  Yıldız, çalışmalarda kazı, enjeksiyon, vana odası ve dipsavak betonarme gömlek imalatlarının tamamlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 30,50 metre ve su depolama kapasitesi 662 bin metreküp olan Balıkesir Dursunbey Odaköy Gölet’inin tamamlanmasıyla, 2020 birim fiyatlarıyla dekar başına bin 299 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira katkı sağlanmasını hedefliyoruz.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu