GündemEğitim

ÖĞRENCİ SORDU REKTÖR CEVAPLADI

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde “Öğrenci-Rektör Buluşmaları” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin isteklerini dile getirdiği buluşmada Rektör Kuş söylenenleri tek tek not aldı.

1992 Yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Balıkesir Üniversitesi’nde bir ilk gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. İlter Kuş, öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin gönlünü fethetti. MERHABA’ya konuşan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’u gördükleri için mutlu olduklarını söylerken bu tür buluşmaların sık sık yapılması gerektiğini belittiler. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler salona sığmazken katılım oldukça yoğun oldu. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş ile birlikte Prof. Dr. Turgut Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Prof. Dr. İbrahim Türmen ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sebahattin İkikardeş öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.

 

Dsc0196

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİNE KULAK VERDİLER

Öğrencilerle bir arada olarak onların isteklerine de kısa sürede cevap vereceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Güzel bir üniversitemiz var. En iyi şekilde eğitim sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda başarılarımızla ön plana çıkmak istiyoruz. Bunun için de öğrencilerimizin rahat bir çalışma ortamına sahip olmaları, üniversiteye büyük bir mutlulukla gelmelerini istiyoruz. Bu nedenle de öğrencilerimizin istek ve önerilerini önemsiyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Dsc0204

HER FAKÜLTEDEN ÖĞRENCİ

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Rektör-Öğrenci Buluşması”na her fakülteden öğrenciler katıldı. Ulaşımdan, kütüphaneye kadar pek çok konuda taleplerini ileten öğrencilerin isteklerini Rektör Kuş tek tek not alarak en kısa sürede makul olan isteklerin yapılacağını dile getirdi.

ÖĞRENCİLER “ULAŞIM EN BÜYÜK DERDİMİZ” DEDİLER

Emel Kurt (Fen-Edebiyat Fakültesi) :  Rektörümüz, bizlerle buluşarak çok güzel bir adım attı aslında. Yoğunluk nedeniyle biz içeri giremedik. Sadece Rektörü dinleme olasılığımız oldu. Keşke daha büyük bir alanda yapılsaydı. Ama tabi ki bu da önemli bir adımdı. En büyük sıkıntımız ulaşım. Her  gün çok kalabalık oluyor. Ücretler de çok pahalı. 2,25 TL veriyoruz. Ve ona rağmen 17 kilometre yolu ayakta ve sıcak, son derece rahatsız bir otobüste geçiriyoruz. Bu konuda bir şeyler yapılmasını istiyoruz.

Şeyma Çakırer (Fen-Edebiyat Fakültesi): Yemekhanede yediğimiz yemekler kötü çıkıyordu ama şu günlerde biraz daha iyi. Bizim öğrenciler olarak en büyük problemimiz ulaşım. Otobüsler sadece öğrenci almayı, alışveriş merkezine gidenleri, şehir hastanesine gidenleri de alıyor. Böylece biz derslerimize yetişemiyoruz.

Melike Çakar (Fen-Edebiyat Fakültesi): En büyük problemimiz ulaşım. Oturanlar da ayakta gidenler de aynı parayı veriyor. Ama ayakta gidenler neden eziyet çeksin ki? Bunlar düzeltilmeli. Fatma Kara

 

Dsc0218

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu