GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Öğrenciler Bu Projeyle Mesleğine Yön Verecek

Öğrenciler Bu Projeyle Mesleğine Yön Verecek

“Geleceğe El Ver, Geleceğe Yön Ver” sloganıyla hazırlanan “Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması” projesi başladı.

IPA II kapsamında yürütülecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi Ankara’da ayrıca düzenlenen toplantıyla başladılar.

Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin, öğretmen ve idarecilerin eğitimi, öğrenim ortamlarının iyileştirilmesi, öğrenciler için Mesleki ve Teknik Eğitimin cazip bir seçenek haline getirilmesi amaçlarını taşıyan projenin uygulandığı illerin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Adana, Sivas, Konya, Eskişehir, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Erzincan, Kayseri, Afyon, Manisa, Çanakkale, Kırşehir, Tekirdağ, Zonguldak, ayrıca Samsun yer alıyor.

Ankara/Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Birinci Müsteşarı Angel GUTIERREZ HIDALGO DE QUINTANA ve ayrıca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri ŞENSOY projeyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Yapılan konuşmalarda mesleki eğitimin önemi vurgulanırken Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir;  “Gençlerimizi daha çok mesleğe yöneltmemiz lazım” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ise; Covid 19 sürecinde meslek liselerinde maske üretiminin yapıldığına, Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına ve gelişmesinin önemine vurgu yaptı. Liseye geçiş sınavlarında ayrıca Mesleki eğitimi seçen öğrencilerin sayısındaki artışa dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu