GündemEğitim

Öğrenciler Kırsaldan Kozmosa Çıktılar

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenmeye değer görülen “Kırsaldan Kozmosa Bilim” Projesinin Açılış Töreni, Burhaniye Öğretmen Evi’nde gerçekleşti.

Fatih Satıl Eğitim 1

Program açılışında konuşan proje yöneticisi Dr. Satı Ceylan, “Bu projeler sayesinde öğrencilerde merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Projemiz, kırsaldaki köylerde yaşayan öğrenciler arasından birebir mülakatlar sonucu seçilen 29 öğrenciye yönelik birbirinden ilginç toplam 52 etkinlik gerçekleştirilecek. Projede 5 profesör, 5 doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi 1 Astronom ve 21 öğretmenin görev alacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Tübitak 4006 Balıkesir Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Satıl ise törende, “Kırsaldan Kozmosa Bilim Projesinin bölge eğitimine ivme kazandıracak örnek bir projedir. Ayrıca, projenin Üniversite-Milli Eğitim ve özel sektör işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor olması da önemli bir farktır. Bu projede yoğun ve eğlenceli bir eğitim programı gençleri bekliyor. Öğrencilerimiz bu projede mikroskopla mikro dünyayı, teleskopla makro dünyayı gözlemleyecekler. Geleneksel boyama yöntemi ile bitkilerden elde edecekleri boyalarla iplik boyayacaklar, bölgenin biyoçeşitlilik merkezi Kazdağında endemik bitkileri gözlemleyecekler, robot tasarımı ve çeşitli zeka oyunları ile eğlenerek öğrenecekleri birçok etkinlik gerçekleştirecekler.” açıklamalarında bulundu.

Açılış törenine Proje Yöneticisi Dr. Satı Ceylan ve Tübitak 4006 Balıkesir Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yanı sıra; Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. Gülendam Tümen, Prof. Dr. Selami Selvi, Okul Müdürleri, Öğretmenler, proje ekibi ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreni öğrencilere yaka kartları ve çantalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Fatih Satıl Eğitim 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu