GündemEğitimİlçe Haberleri

Öğrenciler Tasarım Beceri Atölyesinde Öğrenmenin Keyfini Yaşayacaklar

Öğrenciler Tasarım Beceri Atölyesinde Öğrenmenin Keyfini Yaşayacaklar

Balıkesir Valiliği tarafından oluşturulan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında il genelinde oluşturulan Tasarım Beceri Atölyeleri’nin açılış ve protokol imza töreni Vali Hasan Şıldak’ın iştirakiyle gerçekleştirdiler.

Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen törende 79’u hayırseverler tarafından yaptırılan 135 Tasarım Beceri Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirilirken, 19 adet Tasarım Beceri Atölyesi’nin yapımı için protokol imzaladılar. Vali Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada hayırseverlere teşekkür ederek, Tasarım Beceri Atölyelerinin hayırlı olmasını diledi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Tasarım, beceri atölyeleri katılımcı öğrenmeyi destekleyen, başarıyı bütünsel bir yaklaşımla ele alan ve çocuklardaki karakter gelişimini ön plana çıkararak öğrencilerin kişisel olduğu kadar sosyal becerileri de okul ortamında başarı çıktısı için ön şart olarak kabul eden bir eğitim ortamı yaklaşımıdır.

Tasarım beceri atölyeleri öğrenci, öğretmen, veli, okul, yönetici ve okul dışı paydaşların okul sistemi içinde aktif şekilde yer almalarını sağlayan bir programdır. Bu ortamlar; çocuklarımızın özellikle küçük yaşlardan itibaren merak ve keşfetme duygusunu tetikleyerek yeteneklerinin gelişmesine olanak sağlamaktadır. Bunların 58’i okul ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarıyla, 98’i ise hayırseverlerimizin katkılarıyla tamamlanmıştır. Bu atölyeler merak eden, sorgulayan ve üreten bireylerin yetiştirilmesine ciddi katkı sunacaktır” dedi.

Aw496015 01
 
Aw496015 02
 
Aw496015 07
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu