GündemÇocukçaDünyadan HaberlerEğitim

ÖĞRENCİLER YAZAR İLE BULUŞTULAR

Sevgili çocuklar, bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Burhan Erdayı İlkokulunun kitap okumayı seven minikleri yer alıyor. Yazar Toprak Işık ile söyleşi yapan miniklerin edebiyata dair düşüncelerini dinlemeye hazır mısınız?

‘İşlem Tamam’, ‘Kime göre neye göre’ gibi kitapların yazarı Toprak Işık, Burhan Erdayı İlkokulu’nda öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Işık, yazarlık serüvenine nasıl başladığını anlattı. Burhan Erdayı İlkokulu’nda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yazar Toprak Işık, “Bu okula ikinci ziyaretim. İlkinden de çok memnun ayrılmıştım. Beni çok etkileyen özgün bir okul. Öğrenciler rahat ve açık fikirli öğrenciler. O yoğun ve güzel enerjilerini hissettim. Türkiye’de en çok ihtiyacımız olan şey okumak. Çocukların daha fazla okumalarını istiyorum” dedi.

İdil Ela Özgül: Ben Yazar Toprak Işık okulumuza geldiği için çok mutlu oldum. Harika bir gün geçirdik. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel aktiviteler yaptık. Merak ettiğimiz soruları sorduk. Yazar olmaya nasıl başladığını merak ediyorduk onu öğrendik. Bizim için çok güzel bir gün oldu. Ayrıca ben kitap okumayı çok seviyorum. Herkese de bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Çünkü kitap okudukça kendimizi geliştiririz.

Derya Nisa Ergüler: Okulumuza yazarların gelmesi çok güzel oluyor. Çünkü onlardan yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Merak ettiğimiz soruları soruyoruz. Mesela ben yazarlığa nasıl başladığını ve hangi kitapları okuduğunu merak ediyordum. Yazar olmak bence çok güzel. Farklı hikayeler oluşturuyorsun. Ben de ilerde çok iyi bir yazar olmak istiyorum.

Eymen Uysal: Çok güzel bir söyleşi oldu. Biz Yazar Toprak Işık’a merak ettiğimiz soruları sorduk. O da cevapladı. Çok güzel ve eğlenceli bir etkinlikti. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okudukça mutlu oluyorum. Çünkü farklı farklı hikayeleri okumak çok güzel. Sanki film izler gibi zihnimizde o kitabı canlandırıyoruz. Bu da oldukça keyifli.

Mehmet Can: Ben kitap okumayı çok sevdiğim için okulumuzda yazar söyleşileri yapılmasını da çok seviyorum. Bize yaşadıklarını anlatıyorlar. Yazarları dinlemek onların hayatlarına tanıklık etmek çok güzel. Yazarlardan Toprak Işık’ın kitaplarını çok severek okudum. Onu da okulumuzda görmekten çok mutlu oldum.

Ecrin Asıl: Okulumuzda Yazar Toprak Işık söyleşisi oldu. Böyle bir etkinlik yapıldığı için çok mutlu oldum. Çünkü Toprak Işık’ı çok seviyorum. Onun kitaplarını da çok severek okudum. Yazarların hayatını çok merak ediyorum. Mesela o öyküleri nasıl yazıyorlar. Yazarken neleri düşünüyorlar. Hepsi çok güzel kitaplar. Ben de ilerde büyüdüğümde çok iyi bir yazar olmak istiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu