EğitimTürkiye Gündemi

Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Öğretmen Atamaları 2024: Takvim ve Kadro Dağılımı Ne Durumda? Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Öğretmen atamalarının bu yıl ne zaman gerçekleşeceği ve kaç kişinin atanacağı, öğretmen adaylarının merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan öğretmen atama duyurusu ise henüz yapılmadı. İşte 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili son durum ve beklenen gelişmeler:

Öğretmen Atama Takvimi ve Beklentiler

2024 yılı öğretmen atamalarına ilişkin takvimin nisan ayında netleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, atama takviminin belirlenmesinde belirleyici olacak. Ancak, şu ana kadar atama sayısı ve tarihine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakan Yusuf Tekin’in Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasının yapılacağını belirtmişti. Ancak, atama sayısı ve tarihi konusunda net bir açıklama yapılmamıştı. Bakan Tekin’in ifadelerine göre, atama takvimi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısına bağlı olacak şekilde düzenlenecek.

Geçmiş Atamalar

Geçen yılın mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Atamalarda sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanlarına kontenjanlar ayrılmıştı. Bu yılın atamalarında da benzer bir dağılımın olması bekleniyor.

Özetle, 2024 öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve kadro dağılımı hakkında net bir bilgi henüz yok. Ancak, atama takvimiyle ilgili resmi açıklamaların nisan ayında yapılması bekleniyor.

 

 

Haber: Bülten

İklim Değişikliği Yarım Milyondan Fazla Felç Ölümüne Yol Açtı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu