EğitimGündemİlçe Haberleri

Öğretmen Ataması 3 Nisan’da

3 Bin 500 Engelli  Atama İçin Başvurular 3 Nisan’da Başlayacak.

Öğretmen Ataması 3 Nisan’da. Eğitimci Ataması 3 Nisan’da olacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. MEB 25 Nisan’da Üç bin 500 engelli öğretmen ataması eğitimci atamaları yapacak. Başvurular, 3-7 Nisan tarihleri arasında alınıyor.

Öğretmen Ataması 3 Nisan’da

Millî Eğitim Bakanlığı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında öğretmen alacak ve 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapacak. 2020 veya 2022 yıllarında yapılan EKPSS sınavına girenlerden başarılı olanlar başvuru yapacak. Ayrıca bu sınavda 50 ve üzeri puan alan adayların başvuru kabul edilecek. Beraberinde Her iki yıla ait EKPSS puanı olan adaylar yüksek olan EKPSS puanı ile başvuru yapacak.
Başvurular 7 Nisan Cuma Günü Son
Atama için başvurular, 3 Nisan’da. Başvurular 7 Nisan Cuma günü saat 16.00’da son. Ayrıca öğretmen adayları tercihlerini 12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında yapacak. Başvuru detaylarına ilişkin duyuru “personel.meb.gov.tr” adresinde olacak.
45 Bin Yeni Öğretmen Ataması Olacak
Atamaların 25 Nisan’da gerçekleştirileceğini duyuran Bakan Mahmut Özer, “8 Mayıs tarihinde de daha önce açıkladığımız gibi 45 bin yeni öğretmenimizin atamalarını gerçekleştireceğiz. Atanan tüm öğretmenlerimiz 1 Eylül itibarıyla göreve başlayacak. Eğitim ailemize katılacak tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Demişti?

“Eğitim alanında engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık”

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu