GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Öğretmenden Fakir Öğrencilere İşkence Gibi Davranış

Öğretmenden Fakir Öğrencilere İşkence Gibi Davranış

 

Çocuklar Okuldan Soğudu! Yaşatılan Sevgisizlikse Öğrencileri Hem Korkuttu Hem Ağlattı!

 

Veliler , öğrencilere söylenen sözlerin adeta işkence gibi geldiğini söyledi. Bazı velilerse; “Bizi birleştirmek yerine fakir diye ayıran öğretmenimiz nedeniyle artık çocuklar okula gitmek istemiyor. Göndermekte çok zorlanıyoruz. Çocuğumuz öğretmenden korkuyor. Maalesef öğrenciler gibi velileri de kutuplaştırdı ve ayrıştırdı”

 

Paramız Yok Ancak Onurumuz Var

Yerli Malı Haftasında öğretmenin aldırdığı lahmacunu 5 öğrenci alamayınca veliler çocuklarına yaşatılan üzücü olay nedeniyle çareyi Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel’de aradı.  En son Cuma günü yaşanan olay velileri çaresiz bıraktı. Velilerden biri “Artık yeter. Doğru param yok. Ben sosyal yardım alan bir anneyim ve bakmam gereken 4 çocuğum var. Çok üzgünüm. Evladımın yaşadıkları İçimi paramparça ediyor.  İnsan olarak bizimde paramız yok ancak bir onurumuz var” dedi.

Ogretmenden Fakir Ogrencilere Iskence Gibi Davranis 01

Çarpıcı İddialar Bu kez Öğrencilerin Mutsuzluğuna Çarptı!

Balıkesir Ali Şuuri İlkokulunda yaşanan Sınıf öğretmeni F.O’un sınıf içinde yaşattıkları öğrencilerin korkusuna ve özgüven kaybına neden oldu. Bu çarpıcı iddialar Okul Velilerinin Muhtara giderek “Artık dayanamıyoruz. Hergün okula gitmeyeceğim diyen çocuğumuz ve okul çıkışı mutsuzluktan ağlayan evlat görmek istemiyoruz ”anlatımları ile gün yüzüne çıktı

 

“Öğretmen Çocuğumdan ve Ona Arkadaş Olandan Nefret Ediyor”

 

Yaşadığı üzücü durumun çocuğuna değil kendisine yansıtılmasını isteyen anne şöyle konuştu: “Para yok diye çocuğum niye cezalandırılıyor? Öğretmen bunu bana yaşatsın. 8 yaşındaki çocuktan ne istiyor! Çocuğum zaten korkuyor. Üstüne birde arkadaşlarının içinde utandırıyor! Çocuğum öğretmenin kendisine yaşattığı sevgisizlikten dolayı derslerden de soğudu. Anlamadığını sor diyemiyorum Çünkü küçük düşürüyor Niye anlamıyorsun, neresini anlamıyosun basit konunun diye cevap alıyor…Çocuğum üzgün ama ben ona yaşatılanlarla paramparçayım, çok üzgünüm”

“Adını Söylediğim Tek Tek Ayağa Kalkacak ve “Ben lahmacun almayacağım” diyecek!”

Öğrencilerin iddiasına göre ; Ali Şuuri İlkokul Öğretmeni F.O, “Sizin paranız yok mu! Paranız bir lahmacun almaya yetmiyor mu! Şimdi adını söylediğim tek tek ayağa kalkacak. Şu sözü tekrar edecek diye bağırdı “Ben lahmacun alamayacağım.” Sizde bağırarak söyleyeceksiniz. Herkes duyacak.” Bizde bağırdık. Arkadaşlarım bana bakıyorlardı o an çok mutsuz oldum.”

 

8 Yaşındaki Öğrenci “Arkadaşlarımın Hepsi  O An Bana Bakıyordu. Çok Mutsuz Oldum.”

 

Ali Şuuri İlkokulu 3.sınıf öğrencisi 8 yaşındaki kız ve erkek çocuklarının söylemleri düşündürücü. Öğretmenimiz bize eziyet ediyor diyen çocuklar; “ Bize yardım et muhtar amca okula gitmeyelim. Annem zorla yolluyor ama ne yaşadığımızı bilmiyor. Artık anlatmıyoruz da öğretmenimiz söylemeyin ona göre.Yoksa… dedi. Öğretmenimizden korkuyoruz. Okulu sevmiyoruz” diyerek gözyaşlarıyla üzüntülerini dile getirdi.

Her Şey Bir Toplantı İle Başladı

Öğretmen Ali Şuuri İlkokulunda veli toplantısı yaptı. Toplantıda öğrenciler arasında yaşanan kavga gündeme geldi. Öğretmenden çözüm istendi. Öğretmen F.O ise ben karışmam. Velileri olarak sizde karıştırmayın dedi ancak, “Hocam burada öğrenci yok size konuyu iletelim büyümesin çözelim istiyoruz” deyince, gruplaşma yaşandı.

Öğretmen Bazı Veli ve Öğrencileri Kutuplaştırdı

Velilerin iddiasına göre; Öğretmen F.O toplantıda taraf oldu konuşmayı tercih etmedi ve olay günden güne büyüdü. Dahası, velilerin araya girmesi ile ipler iyice gerildi. Bir veli arasındaki olay devamında 5 veliye çıktı ve adeta ötekileştirme süreci başladı. Dahası sınıfta öğrencilerde kutuplaştı, guruplaştı. Kız öğrenci için yazılan (küfür).….sınıfta istenmiyorsun git” yazısı öğretmenin ‘Böyle şeyler yazmayın, yapmayın dememesi ve silin gitsin demekle yetinmesi. Veli sorduğunda kanıtlı olmasına rağmen’ böyle bir şey yok’ demesi “üzerini kapatmaya çalışması, üzüntüleri ve içinden çıkılmaz hale gelen öğrencilerin korkusunu büyüttü. Velileri ise daha da ayrıştırdı.

 

Öğrencilerden Birisinin B. MERHABA’ya anlattığı sözleri ise şöyle oldu;

 

Masalara küfürlü kelimeler yazılıyor. Benimde yazıldı. Öğretmenimiz silin bunu dedi. ….. adımı yazmış birde bu sınıftan gitsin… Yazıyordu. Ben çok üzüldüm Anneme söylemiştim. Annemde öğretmenime söyledi. Öğretmenim öyle bir şey yok. Gidip sıraya bakın isterseniz dedi ama öğretmenim o yazıyı o gün sildirmişti. Silin demişti ve sildirmişti.!

Bir diğer öğrenci ise Yerli Malı Haftası nedeniyle yaşanan bir olayı anlattı;

Öğretmen lahmacun almayanların tek tek adını söyledi. Lahmacun almayanlar var. Herhalde paraları Lahmacun almaya yetmemiş. Şimdi arkadaşlarının içinde kendileri de söyleyecekler. ”dedi. Öğretmen ayağa kalkıp tek tek adımızı söyledi. Bizde kalktık sırayla söyledik. Sesimiz duyulmadığı için tekrar bağırarak söyledik… “Biz lahmacun almayacağız” dedik.

Ogretmenden Fakir Ogrencilere Iskence Gibi Davranis 02

Bir diğer öğrenci;

“Öğretmenim…..bizi sınıftan çıkardı. Koridorda ben kaç yıllık öğretmenim siz biliyor musunuz. Siz beni dinlemiyorsunuz nankörsünüz. Siz sınıfta olup biteni anlatılmaması gerekenleri evde anlatıyorsunuz dedi. Sınıfta olan evde anlatılmaz, Sınıfta da eline ne geçerse fırlattı. Kalemini de masaya çok hızlı attı. Kaşlarını çatarak baktı. Beni zaten hiç sevmiyor… ”dedi.

Bir diğer öğrenci;

“Öğretmenim beni sevmiyor. Şimdi bizim 5’imizde sevmiyor. Bizi de ayrı oturttu zaten. Ders anlatırken hiç bizim tarafa bakmıyor.

 

Sevgisizlik Öğretmenler Gününde de Devam Etti

 

Öğrenci Velisi Öğretmenler Gününde yaşadığı olayı şöyle anlattı:

Öğretmenler gününde grup kurmuşlar. Biz o grupta yokuz. Ama çocuklar eksik hissetmesin diye bizde birşeyler yapmaya çalıştık. O gün çiçek aldık. Çocuğuma verdim. Çiçek hariç bizim verdiğimiz çiçeği sınıfta en son sıraya koymuş. O hediye bu sıraya yakıştı demiş. Çaydanlık, çanta, kek fanusu ve kolyesini götürmüş ancak çiçeği götürmemiş. Bizden gelen çiçeği de istemiyor yani…

Öğrenci….;

“Bizim okulda günümüz çok kötü geçiyor. Öğretmenimiz çok siniri eline ne geçerse fırlatıyor. Masaya vuruyor. Ben korkuyorum. Arkadaşım korkmuyor ama ben çok korkuyorum çok bağırıyor sesi kocaman …Birde hızlı atıyor o zaman çok korkuyorum. Zaten benim yüzüme hiç bakmıyor…Ben bir şey söyleyeceğim zaman dönüp gidiyor. Ders anlatırken bize hiç yüzümüze bakmıyor. Duvara duvara bakıyor. Öğretmenimiz kaşlarını çatıyor. Ben istemiyorum okula gitmek. Çok kötü okul. Korkuyorum ve beni zaten hiç sevmiyor.

 

Çaresizlik İçinde Muhtara Koştular

 

Çocukları Ali Şuuri İlkokulu 3.sınıfa giden ve Karaoğlan Mahallesinde oturan veliler yaşadıkları çaresizlik karşısında muhtara koştu. Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel ise duydukları karşısında oldukça şaşkın. Çocukların üzgün halini ve gözyaşlarıyla anlattıklarını dinleyen Muhtar Temel  “Öğretmen Velileri ve Öğrencileri kutuplaştırdı. Bu sorunu uzun zamandır takip ediyorum. Çözülemedi. Bu böyle sürmez. Çözüme kavuşmalı. Bu öğretmenin yaptıkları, Müdürün duyarsızlığı artık yeter” dedi.

Müdür Sınıf Annesinin Telefonuna Engel Koydu

Veliler durumu okul Müdürüne de anlattı. İddialara göre Müdürse; “Siz azınlıksınız şikayete gitseniz ne olacak? Bana şikâyetle gelmeyin. Sizin şikâyetleriniz başımı ağrıtıyor” dedi. Bu olayların çözülmesini isteyen veliler Müdür ve öğretmenle çözüm bulalım diyerek konuşmaya çalıştı. İşte tamda bu noktada veliler ikinci bir şok yaşadı. Müdür velilerin telefonlarına engel koydu. Sınıf annesi ile birlikte bazı velilerin telefonu engellendi.

Hiçbirşey Anlatmayacaksınız Diye Çocuğumuz Tehdit Ediliyor

“Çok üzgün hatta çaresiziz. Muhtara da o nedenle geldik diyen Veliler, “Öğretmen, Müdür okulda bize ve çocuklarımıza huzur vermiyor. Sevgisizliği hisseden çocuklar okula gitmekten korkuyor ve istemiyor. Zorla gönderiyoruz. En son olarak bu Cuma günü yaşanan olayda çocuklar tehdit ediliyor. Sınıfta yaşanan hiçbir şeyi ailenize anlatmayacaksınız diyerek parmağını sallıyor. Benim çocuğum konuşkandı ancak o gitti bambaşka bir çocuk oldu. Korkuyor ve artık sakın öğretmenimle asla konuşma ”diyor. Okulda çok mutsuz ve okula gönderemez hale geldik. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çaresiz kaldık”

Bir Lahmacun Almaya Paranız Yetmedi mi !

Lahmacun yiyecekmisiniz? Diye sordu. Öğretmenim biz yemeyeceğiz dedik. Öğretmen çok kızdı. Siz niye lahmacun almıyorsunuz paranız yokta mı almıyorsunuz” Dedi. Ardından lahmacun almayan arkadaşlarımda vardı. Bizi tek tek ayağa kaldırdı ve bağırarak söylememizi istedi “Ben lahmacun almayacağım.” dedirtti. Bağırmadan söyleyenlere sesinizi duyurun bağırarak söyle dedi.Ben bağırarak söyledim. Biz alamayacağız”…

 Haber:Semra Aman Akyürek Fotoğraf: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Koca bi yalan 2 tane velinin öğretmene attığı iftiradan ibaret o sınıfta 2 tane öğrenci yok gerçekleri öğrenmek isteyen gerçekleri duymak isteyen diğer otuz veliye kulak versin benim kızımda o okulda kimseye zorla bişey yaptırılmıyor bi kaç velinin kendi çocuğunu öne çıkarmaya çalışmasıyla ortaya çıkan ego savaşından başka bişey değil bu haberin detaylı şekilde araştırılıp düzeltilmesini ve doğru şekilde haber yapılmasını sizden rica ediyorum insan karalayıp iftira atmak çok büyük bi günahtır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu