GündemÇocukçaEğitim

ÖĞRETMENLERİ YAZDI ÖĞRENCİLER SESLENDİRDİ

Sevgili öğrenciler, bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Plevne İlkokulu 2\C sınıfı öğrencileri yer alıyor. Öğretmenleri Şener Altun’un yazdığı şiirleri seslendiren miniklerin eğlenceli etkinliğini okumaya hazır mısınız?

Plevne İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Şener Altun’un yazdığı birbirinden güzel şiirleri, büyük başarı ile seslendirdiler. Sunuculuğunu ikinci sınıf öğrencileri Uğur Aydın ve Fadime Ecrin Bulut’un yaptığı dinleti de Öğretmen Şener Altun yaptığı konuşmada, ‘‘Yıllar önce başladığım şiirle yolculuk hiç bu kadar anlam bulmamıştı. Bir yanda çocuklarım dediğim şiirlerim, bir yanda onlara ses veren çocuklarım. Şiir duygudur, şiir aşktır, sevgidir. Gözyaşının yerini alır, hasreti ifade eder. Vuslatı anlatır. Bazen bir aha, bazen bir eyvaha, bazen Allah’a giden yolu anlatır şiir. Şiir bazen anne de, bazen baba da, bazen cana can katan evlatta bulur kendini. Ağıt olur yürek yangınlarında. Gurur olur gönderdeki al bayrağa yakılınca şiir. Minik kalplerin ses verdiği şiirlerimin mutluluğunuza vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Leyla Üstündağ: Ben öğretmenimizin ‘Bugün Bize Hoş Geldiniz’ adlı şiirini okudum. Çok mutlu oldum. Öğretmenimizin yazığı kitapları ve şiirleri çok seviyoruz.

Ali Aras Sarıkaya: Ben Şener Öğretmenimizin ‘Bizden Yana Selam Olsun’ adlı şiirini okudum. Ve bu şiiri çok sevdim. Bence öğretmenimiz harika bir yazar.

Sami Eymen Çaylak: Ben Şenet Öğretmenimizin ‘Öğretmenim’ şiirini okuduğum için çok mutlu oldum.

Nisanur Kurt: Şiir okumak ve yazmak çok güzeldir. Çünkü şiirler insanlara çok şeyi anlatır. Ben de Şener Öğretmenimizin yazdığı şiirler arasından ‘Sevdim Seni Öğretmenim’ şiirini okuduğum için çok mutlu oldum. Bu şiiri arkadaşım Ada Dönmez ile birlikte okuduk.

Uğur Aydın: Ben Şener Öğretmenimin yazdığı hikaye kitaplarını ve şiir kitaplarını çok seviyorum. Okulumuzda yaptığımız şiir dinletimizde Şener Öğretmenimin ‘Öğretmen’ şiirini okudum.

Abdulsalam Mughır Jabbar: Ben Öğretmenimizin ‘Kitap’ şiirini okudum. Çok mutlu oldum.

Ruqaya Mohammed Humadı: Ben arkadaşım Basma Yaqoob Yousıf Al Jameel ile birlikte Öğetmenimizin ‘Kızılay’ şiirini okudum ve çok mutlu oldum.

Zümra Gümüş: Okulumuzda çok güzel bir etkinlik yaptık ve Şener Öğretmenimizin yazdığı şiirleri okuduk. Ben de ‘Annem’ şiirini okuduğum için çok mutluyum.

Ömer Çağrı Akbaş: Ben öğretmenimizin ‘Önce Hoşgörü’ şiirini okuduğum için mutlu oldum.

Eren Aydın: Şener Öğretmenimiz çok güzel şiirler yazıyor ben de öğretmenimizin ‘Ben Sorumlu Çocuğum’ şiirini okuduğum için çok sevinçliyim.

 

 

MUSTAFA

 

Bir Mustafa vardı.

Savaş meydanlarında yiğit kahraman,

Çanakkale’de destan,

Sakarya’da fırtına,

İzmir’de tayfun,

Başkomutan.

 

Bir Mustafa vardı.

Cepheden cepheye geçen,

Gençliği, cephede geçen.

 

Bir Mustafa vardı.

Akıl bilim fen demiş

Ardına bakmadan ilerlemiş

“Bütün ümidim gençlik.” demiş.

 

Bir Mustafa vardı.

Boyu bir yetmiş

Dehasıyla cihana yetmiş.

 

Bir Mustafa vardı.

Sarı saçlı, mavi gözlü.

Düşünceleri ak ak.

Bak, geçiyor çocukları!

Yüreklerinde Ata, ellerinde bayrak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu