GündemSiyaset

OK “YANGINDA İHMAL VAR”

 

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Marmara ilçesindeki yangının ardından bölgede incelemelerde bulundu. İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert ve Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ile bölgeye giden Ok, “Yangında ihmaller var. Derhal hukuki soruşturma başlatılmalı” dedi.

İyi Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert ve Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ile birlikte Marmara ilçesinde incelemelerde bulunan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, çarpıcı iddialarda bulundu.

14Fafc6E 6B23 41C5 A66F 7B1Ea19268B0

“TAHRİBAT ÇOK BÜYÜK”

Yangının oldukça büyük bir alana zarar verdiğini söyleyen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Daha karaya ayak basmadan yangının büyüklüğünü ve tahribatını gemiden görmek mümkündü. Bizleri karşılayan Marmara Adalar İlçe Başkanımız Sn. Sezer Şen hanımefendi ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ilçe teşkilatımızdaki kısa bir değerlendirmenin ardından hemen yangının ilk başladığı yere giderek olayı birebir yaşayan hemşerilerimizi dinledik. Felaketi bizzat yaşayan vatandaşlarımız da yetkililer gibi rüzgarın varlığını teyit ediyorlar” dedi.

“İHMALİN BELGELERİ ELİMİZDE”

Marmara ilçesi yangınında ihmaller olduğunu iddia eden Milletvekili Ok, “Yangının bu kadar büyümesinin gerçek nedeni; İsimleri ve görüntüleri elimizde olan görgü tanıklarının ifadeleri ile yangına müdahalede yaşanan gecikme, itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersizliği bu yangının büyümesinin en büyük nedeni olduğunu tespit ettik. Şöyle ki;  İhbarlara rağmen itfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaşmıştır. Daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması, Yangın söndürme helikopterinin de olay yerine tam iki saat sonra gelmesi, yangının kontrolden çıkmasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

03B7Bf2E F641 4001 8164 1D5C52B8De15

“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Marmara ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Ok, “Bu yangına sebep olduğu iddia edilen iki vatandaşımız tutuklanmıştır. Kuşkusuz bu yangını kimler çıkardıysa hukuk önünde hesap verecektir ve vermelidir de. Ancak böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için görevini yerine getirmeyen ve ihmali olan yetkililer hakkında derhal idari ve hukuki soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca Marmara Adalar İlçemiz afet bölgesi ilan edilmeli ve özellikle binlerce küçük baş ve onlarca büyük baş hayvanı telef olan vatandaşımıza devletin yardım elini uzatması gerekir. Bizler Marmara adaları ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız adına bunun takipçisi olacağız. İtfaiye çalışanlarımız ile birlikte halkımızın fedakarca  verdikleri mücadele sonunda yangının ilçeye sıçraması engellenmiştir . Bu vesileyle Marmara Adaları ilçesi halkına ve itfaiye çalışanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimle teşekkürlerimi sunarım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu