GündemSiyaset

OK;DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZ

Millet İttifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok seçimin son haftasına girildiği bu günlerde yoğun iftira ve hakaretlere maruz kaldıklarını, 2014 seçimlerinin son haftasında da böyle saldırılara maruz kalındığını, ancak Balıkesirli vatandaşların bu konuda artık tecrübeli olduğunu söyledi ve ekledi “demirden korkan trene binmez” dedi.

Geçtimiz akşam Karesi ilçesinin Şamlı mahallesinde halk ile buluşan Millet İttifakının adayları İsmail Ok ve Levent Tellioğlu büyük bir çoşku ile karşılandılar. Halkın kararını verdiğini ve 31 Mart sabahını beklediğini söyleyen İsmail Ok “Bizler buraya siz değerli hemşehrilerimizi ziyarete geldik. Sizlerin kararını verdiğini çok iyi biliyoruz. Rabbim sizlerin bu sevgisine ve desteğinene karşın bizleri mahçup etmesin inşallah dedi.

AK PARTİ SEÇİMİ KAYBETTİ

Seçimin son haftasına girildiği her dönemde böyle şeyler ile karşılaşıldığını belirten İsmail Ok “Ankara’da Mansur Yavaş’a ne yapılıyorsa, Istanbul’ da Ekrem Imamoğlu’na ne yapılıyorsa, Mersin’ de Burhanettin Kocamaz’a ne yapıldıysa bizlere de bunu yapmaya çalışıyorlar. Yapilan tüm anketler de geride olduğunu gören rakiplerimiz acaba iftira ve saldırı ile millet ittifakına zarar verebilir miyiz diyorlar. Ancak halkımız kararını verdi. Balıkesir’in kaybedecek tek bir günü daha yok. Bekleyecek 5 yılımız, keşke diyecek vaktimiz yok. Aynı hatayı tekrarlayacak, yanlışa tahammül edecek, kötüye sabır gösterecek halimiz yok. Bu nedenle kirli ellerin çevirdiği iftira mekanizmasına artık halkımız inanmıyor, tam tersi Ak Partili olupta bu saldırılara kızan, tepki gösteren bir çok yurttaşımız sandıkta tepkilerini bizlere oy vererek göstereceklerini söylüyorlar. Güzel günlere sayılı günler kaldı. Hemşehrilerimize gösterdikleri ilgi ve sevgi için teşekkür ediyorum. Söz veriyorum; ayrım yapmadan, herkezi kucaklayan bir anlayış ile şehri yöneteceğiz, birlikte yöneteceğiz” dedi.

FETÖCÜLERİN OPERASYONU BİTMEMİŞ

2010 Referandum oylamasın da hayır oyu kullandığı için ve Fetö’ye peşkeş çekilen devlet kurumlarının kiralarini 1.000 TL den 34.000 TL ye çıkardığı için 2012 yılında Fetöcüler tarafından operasyon yediklerini söyleyen İsmail Ok “Fetönün bize karşı olan hırsı halen geçmemiş. 2010 referandumun da Hayır dediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı. Üstüne üstelik tüyü bitmemiş yetimin hakkı var dedik ve devletin malına 1.000 TL kira ile çöreklenen bu örgütün kiralarini 34.000 TL ye çıkardık. Bu nedenle de 2012 yılında operasyon yedik. Bizlere bu operasyonu yapan Hakim, savcı ve tüm polis memurları halen cezaevinde. 5 yıl Fetönün bu operasyonunun iddianamesini yazamayanlar 16 Nisan referandumuna da Hayır dediğimiz için dosyanın kapanmasına 3 gün kala yeniden başvurdular. Bu memleketi sevmenin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın bu ülkede ne yazık ki bir bedeli var. Bizlerde bunları yaşıyoruz. Üzüldüğüm taraf ise Fetö nün bu kadar büyük ve sapık bir örgüt olduğu gün gibi ortada iken halen bu teröristlerin propagandasının yapılması kahredici bir durum. Fetö ağızlı kiralık bir kalem var. 250 şehit ten utanmazsın da Allah’tan da mı korkmazsın. Bu hayatta herşey mi para” dedi.

OK; BALKES SEVDAMIZA SENİN PARAN YETMEZ

İYİ PARTİ VE CHP’nin ortak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un Pamukçu Beldesi’ndeki halk buluşması mitinge dönüştü. Altıeylül Belediye Başkan Adayı Esin Balıbek’in de katıldığı programda halka seslenen Ok, Balıkesirspor üzerinden şahsına gelen eleştirilere Pamukçu’dan cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor tesislerini ziyaret eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, İsmail Ok’ u sporu siyasete alet etmek ile suçlamış ve 2009 – 2014 yılları arasında Balıkesirspor’un yakaladığı başarıda İsmail Ok’un katkısı olmadığını ifade etmişti. Bu açıklamalara cevap veren Ok, “Bu fakirin ve ekibinin yaptıklarını siz niye 5 yılda çok övündüğünüz paranızla yapamadınız?” diye sordu.

OK; BALKES YENİDEN SÜPER LİGE

Balıkesirspor’u yeniden birinci lige çıkaracaklarını ve bu dönemde tesisleşme ve altyapı faaliyetlerini hızlandıracaklarını söyleyen Ok “Balkes’in yeniden Süper Lige yükseleceğinin sözünü buradan siz değerli halkımıza veriyorum. Bu işlerde başarılı olabilmeniz için önce Balkes’e sevdalı olmanız lazım. Biz bu sevdayı iliklerine kadar yaşayan kardeşlerinizdeniz. Bizim dönemimizde Balıkesirspor her yıl bir lig atlarken mücadele ettiği grubun en ekonomik takımlarından biriydi. Bu iş ruh ve ekip işi, bu ruhu yeniden yakalayacağız. Bu dönem özellikle tesisleşme ve altyapıya önem vereceğiz. Ortaöğrenim çağında kolej havası, yükseköğrenim çağında ise akademi havasında kuracağımız spor tesisleri ile yeni bir Altınordu modeli oluşturacağız ”

OK; USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ DEVAM EDİYOR

Bundan beş yıl önce kendisine “ağa” dedirten bir şahıs bu hayatta parayla her şeyi yapabileceğini sanıyordu. Şimdi onun çırağı olan bir kişi var, onun yolunda ilerlemeye devam ediyor. Seçimi kaybettiklerini anlayınca bizlere saldırmaya başladılar. Bizim dönemimizde para yardımı yaptığını söylemiş, bizim yapacaklarımızı kendisi de yapabilirmiş. Buradan kendilerine sormak istiyorum; 5 yıldır neden yapmadın, övünerek her yerde anlattığın paranla çözseydin bu işleri, senin elini ayağını tutan mı oldu? Bizler bu kulüpten ayrılırken tek bir söz söyledik, 5 yılda 3 lig atladık; sizlerde 5 yılda 1 lig atlayın dedik. Yapamadılar, yapamazlar. Allah’ın izni ile bu işleri 1 Nisan tarihi itibariyle bizler yapacağız” dedi.

BU ŞEHRİN ÖNCE BEREKETİNİ SONRA BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ YOK ETTİLER

Açıklamalarıma devam eden Ok “Balıkesirspor sadece bir futbol takımı değildir. Balkes şehrin ruhudur. Biz bu başarıları ilk önce taraftarlarımız ve halkımız sonra idari yönetimin uyumlu çalışmasıyla yakaladık. Balkes sevdası öyle bir sevdadır ki; tüm partileri aynı tribüne toplar. Balkes sevdası öyle sevdadır ki; orda mezhebiniz, partiniz önemli değildir. Orada sadece kırmızı beyaz renkler vardır. O stat tüm şehri bu renkler altında toparlar. Ne yazık ki 5 yılda şehrin önce bereketini sonra birlik ve beraberliğini yok ettiler. Bunu yeniden sağlayacağız. 3. Lig’de 15 bin taraftar ile maç yapan Balkes ruhunu geri getireceğiz” dedi.

YÜCEL YILMAZ STADIN YOLUNU BİLMEZKEN METİN ÖZPINAR BALKES İÇİN MÜCADELE EDİYORDU

İsmail Ok yeni dönemde Balıkesirspor Başkanı olarak Metin Özpınar ile çalışmak istediklerini ifade ettiği için kendisini “anti demokratik tavır takınmak” ile eleştiren Yücel Yılmaz’a şöyle cevap verdi:
“Yücel Yılmaz kardeşimiz Balkes’in stadının yolunu bilmezken Metin Özpınar Balkes sevdasıyla yanıp tutuşuyordu. Bizler bu işlere sevda meselesi dedik. Bu sevda Metin Özpınar’ da fazlasıyla var. Bizim sevdamıza onların paraları yetmez. 2014 yılında Yücel Yılmaz kardeşimizin “ağası” 5 yılda 3 Lig atlamış başarılı bir yönetimi değiştireceğini seçim öncesi ilan etmişti. Bu haberleri Yücel Yılmaz kardeşimiz ve arkadaşları ayakta alkışlamıştı. Bu demokratik hassasiyetleri yeni mi geldi aklına? Kendisi Balkes’ i ziyaret edeceğine önce Zekai Kafaoğlu’nu baypas etmek için getirttiği Büyükşehir Genel Sekreterine Balıkesirspor hakkında abuk sabuk paylaşımlar yapmamayı öğretsin!
Buradan Balkes sevdalılarına sesleniyorum; sözümüz söz, kravatlılar gidecek, Balkes’ i atkılılar yönetecek”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu