GündemEğitimİlçe Haberleri

OKUL BAHÇELERİ OTOPARK OLDU

Burhaniye’de özellikle yaz sezonunda artan araç yoğunluğu nedeniyle ilçe genelinde yer alan okul bahçelerinin yaz ayları boyunca otopark alanı olarak kullanılmasına karar verildi.

Burhaniye’de, okul bahçeleri, özellikle yaz aylarında yaşanan ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla otopark kullanımına açıldı. Okul bahçelerinin yaz sezonu boyunca otopark olarak kullanılması konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yasal hale geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait BALPARK da kararın ardından ilçedeki okul bahçelerinin otopark işletme hakkını kiralayarak, kullanıma açtı. Böylelikle, park sorunu yaşayan vatandaşlar hem araçlarını rahat şekilde park edebilecek hem de eğitime katkı sağlamış olacak.

HEPBİRLİKTE DUYALILIK DAVETİ

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, vatandaşlara duyarlı olma çağrısında bulundu. Otopark için istenen ücreti bir yük olarak düşünmemek gerektiğini belirten Başkan Uysal, Burhaniye’nin otopark ihtiyacına değinerek şunları söyledi: “İlçemizin öncelikli sorunlarından biri yeteri kadar otopark alanı olmamasıdır. Bu sıkıntıdan yola çıkarak hem trafiği rahatlatmak hem de okullarımıza katkı yapmak adına okul bahçelerimizi yaz sezonu boyunca otopark alanı olarak tahsis ettik. Makbuz karşılığında alınan otopark ücretlerinden elde edilen gelirin bir kısmı, okullara daha kaliteli ve iyi eğitim yapmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veriliyor. Bir yandan trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısına bir nebze olsun katkıda bulunurken bir yandan da eğitime katkıda bulunmuş olacağız.” Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu