Görüntülü Haberler

OKULLARA DA HES GELİYOR

 

OKULLARA DA HES GELİYOR

 

Vali Hasan Şıldak,“HES Kodu uygulaması önümüzdeki dönemde okullarda da uygulanmaya başlanacak. Okullarımızda da bu uygulamaya geçmeyi bekliyoruz. Açıkçası şuan Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Bu konuda düzenleme bize ulaştığında hemen uygulamaya geçeceğiz. ” açıklamasında bulundu.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA HES KODU

Vali Şıldak şehir içi ulaşımla ilgili yeni uygulama kararını açıkladı. Şıldak,“Hıfzıssıha Kurulumuzda kararını aldık. Şehir içi toplu taşıma araçlarında da HES Kodu uygulaması dönemi başlıyor. Kurumlara bununla ilgili duyurularımızı yaptık. İlgili kurumların sistemlerinde gerekli senkronizasyonların sağlanması gerekiyor. ” dedi

 

YENİ TEDBİRLER YOLDA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak İl Merkezi’nde Covid-19 tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak İl Merkezi’nde Covid-19 tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştirdi.  Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Çarşı’da esnaflara yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde ilk olarak taksi durağındaki esnaf ile görüştü ve denetimde bulundu. Taksi durağındaki esnafa vatandaşların tedbirlere uyup uymadığını soran Vali Şıldak; Taksici esnaftan, müşteriler için kurallar kapsamında maske taşındığını kolonya temin edildiğini ve vatandaşlarında bu durumdan memnun olduğu yanıtını aldı.  Vali Hasan Şıldak denetimlerde  “Halkımızın bilinç seviyesinde giderek mesafe alıyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılık konusundaki gelişiminden memnunuz. Bir İki ay önceye göre duyarlılık seviyesi yükseldi. ”dedi.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA HES KODU

Vali Hasan Şıldak denetimler sırasında gazetecilerin sorularına yönelik açıklamalarda bulundu.  HES Kodu uygulaması ile ilgili gelen sorular üzerine Vali Şıldak, şehirler arası seyahatlerde uygulanan HES prosedürünün şehiri çi ulaşımda da uygulanmaya başlanması ile ilgili, “Hıfzıssıha Kurulumuzda kararını aldık. Şehir içi toplu taşıma araçlarında da HES Kodu uygulaması dönemi başlıyor. Kurumlara bununla ilgili duyurularımızı yaptık. İlgili kurumların sistemlerinde gerekli senkronizasyonların sağlanması gerekiyor. Bu önemli bir tedbir, faydalı olacağını düşünüyoruz.

 

29 VATANDAŞ YURTTA KARANTİNADA

Vali Şıldak, “ Şuan 2 vatandaşımızın kamu kuruluşlarında giriş esnasında HES Kodu uygulaması sayesinde filyasyon takibinden çıkıp kurumlara geldikleri tespit edildi. Tespit edilen vatandaşların hemen belirlenen yurtlarda izole olmaları sağlandı. Yurtta şuan 29 vatandaşımız bulunmakta, bu rakam 50’lerden bu seviyeye indi. Amacımız tabi bu sayıyı sıfıra düşürmek. ”dedi.

 

OKULLARA DA HES GELİYOR

Vali Hasan Şıldak,“HES Kodu uygulaması önümüzdeki dönemde okullarda da uygulanmaya başlanacak. Okullarımızda da bu uygulamaya geçmeyi bekliyoruz. Açıkçası şuan Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Bu konuda düzenleme bize ulaştığında hemen uygulamaya geçeceğiz. ” açıklamasında bulundu.

 

SADECE CEZA KESMİYORUZ

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan Güvenli üretim Belgesi ile ilgili olarak Vali Şıldak,“ Bir diğer önemli uygulama olan Güvenli  Üretim ve Güvenli Hizmet Belgesi’nin alınmasını da tüm sektördeki işletmelerimiz için son derece önemli buluyoruz. Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından işverenlerimizin başvurusu üzerine bu belgenin hak edilip hak edilmediği konusunda yapılan incelemeler sonucu durum netleştiriliyor. Bu belgeyi alan iş yeri önemli bir sertifika almış oluyor çünkü Sağlık Bakanlığı’nın kurallarına riayet etmiş oluyor. Bu uygulama müşterisi açısından da son derece güven sağlayan bir uygulamadır. Biz ilimizdeki tüm odalarımıza bu duyuruları yaptık. Kaymakamlarımız ve Belediyelerimiz gerekli denetimleri yapıyor. Bu da demek oluyor ki biz sadece Covid-19 sürecinde ceza uygulamıyoruz. İyi işletmeleri de bu yollarla aslında ödüllendirmiş ve tescillemiş oluyoruz. ”dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu