GündemEğitimTürkiye Gündemi

Okullarda ‘Deprem Oluyor’ Anonsu!

Okullarda ‘Deprem Oluyor’ Anonsu!

 

Balıkesir Valiliği, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okullarda deprem alarmı vererek tatbikatlar düzenledi. İl merkezindeki tatbikata protokol de katıldı.

 

Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer protokol mensupları, Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda yapılan tatbikata katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle yapılan çalışmalar 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilanıyla genişletiliyor. Balıkesir Valiliği’nin ‘Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi’ kapsamında yaptığı eğitimler, etkinlikler ve toplantılarla, Balıkesir’de 7’den 70’e afet farkındalığını artırıyorlar.

Aw559350 09

EŞ ZAMANLI TATBİKATLAR YAPTILAR

 

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan tatbikat, saat 11.30’da ‘deprem oluyor’ anonsunun ardından başladı. Okulda tatbikata uyan öğrenciler, ilk anonsla birlikte deprem anında hayati önem taşıyan çök-kapan yaparak güvenliklerini sağladı. Vali Şıldak’ın öğrencilerle birlikte canlandırdığı tatbikatta, daha sonra herkes kontrollü bir şekilde binayı terk edip bahçeye çıktı.

Aw559350 17

MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesindeki tatbikatta yetkililer, öğrencilere deprem sırasında yapmaları gerekenleri anlattılar ve önlemler konusunda bilgiler verdiler. Öğrencilerin güvenli alana geçmelerinin ardından, okul idaresi mahsur kalan öğrenci olup olmadığının tespitini yaptı. Senaryo gereği, binada yangın çıktığı ve bir kişinin de mahsur kaldığı bilgisini verdiler. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri okula girdi. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri ise, binada mahsur kalan kişiyi kurtardı.

Aw559350 07

“BU YIL DA TATBİKAT YILI OLARAK İLAN EDİLDİ”

 

Tatbikatın ardından, Vali Hasan Şıldak, açıklama yaparak, “Deprem anı, hayatta kalma mücadelemiz ve kurtarma ekiplerinin intikaline kadar geçecek yaşam süresi çok kıymetli, o yüzden bütün insanlarımızda afet bilincini oluşturma, onlarda bu bilinci yerleştirme için bu yıl da tatbikat yılı olarak ilan edildi. İçişleri Bakanlığı ve AFAD başkanlığının planladığı faaliyetlerle 55 bin civarında bir tatbikat olacak. İlimizde en az bin tatbikat yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu