GündemEğitim

Okulların Açılmasıyla Birlikte Jandarmadan Trafik Eğitimi

Okulların Açılmasıyla Birlikte Jandarmadan Trafik Eğitimi

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk günlerinde Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) ile Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki trafik ekipleri minik öğrenciler için son derece önemli bir eğitime imza attı.

 

Yaya Geçitlerine Dikkat

Jandarma’nın dikkat çeken eğitimi Ayvalık’ta gerçekleşti. Eğitime ASTED Genel Koordinatörü Görme Engelli Namık Tuncel’de ayrıca katkı sağladı. Ayrıca, Altınova Mahallesi’nde gerçekleşen eğitimlere Altınova Merkez İlkokulu’nun öğrencileri de eğitimde yer aldı. Eğitim ekibi, burada öğrencilere özellikle Yaya kaldırımları ve yaya geçitleri kullanımı ile ilgili bilgi verdi. Aynı zamanda da öğrencilerin dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekti. Ardından da araç sürücülerine, özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinde dikkatli olmaları yönünde uyarılar yaptı.

 

Denetim 2

 

Uygulamalı Eğitim

ASTED’in görme engelli koordinatörü Namık Tuncel, Minik öğrencilere hayati önem taşıyan bilgiler verdi. Özellikle yaya geçitlerinden geçerken, mutlaka trafik görevlilerin bulundukları noktalardan karşıdan karşıya geçilmesini belirtti. Tuncel, Eğitim sonrası kısa bir açıklama yaptı. Tuncel, “çok faydalı bir eğitim oldu. bu verilen eğitimler öğrenciler için son derece önemli” dedi.

İşte Tuncel’in Açıklamasında yer alan ayrıntılar;

Yaya kaldırımları ve yaya geçitlerini kullanan öğrencilerin güvenliklerinin son derece önemli olduğuna işaret eden Tuncel İha’ya konuştu. Tuncel, “Bu konuda araç sürücülerinin dikkatli ve duyarlı olması son derece önemli. Bu anlamda ilkokulların anasınıfları ve birinci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin yaya kaldırımlarından her an yola çıkabileceklerini sürücülerimizin akıllardan bir an bile çıkarmamaları gerekiyor. Bu yüzden de sürücülerimizin okulların önlerinde mutlaka son derece yavaş geçmeleri ve her an önlerine fırlayabilecek öğrencilere karşı dikkatli olmaları konusunda son derece hassas olmaları gerekiyor. Çünkü bu çocuklar bizlerin ve ülkemizin geleceğidir. Onlara her şeyden önce biz büyüklerin sahip çıkması lazım” diye konuştu. Etkinliğin sonunda minik öğrenciler ise bir ağızdan sürücülere seslenerek, “Okul önlerinden geçerken dikkatli olun” çağrısında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu