Özel HaberlerGündem

‘Okuma oranını artırmalıyız’

‘OKUMA ORANINI ARTIRMALIYIZ’

 

‘Her yeni güne bir Merhaba’ sloganıyla çıktığımız yolda Gazeteleri okurlarla buluşturan Büfe ziyaretlerimiz sürüyor. Gazete okurlarının hala değişmediğini ama azaldığını söyleyen Elit Büfe çalışanı Serkan Aktaş, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte gazete okuma oranının düştüğünü söyleyerek MERHABA’ya açıklamalarda bulundu.

 

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte gazete okuma oranlarının düştüğünü söyleyen Elit Büfe çalışanı Serkan Aktaş, vatandaşların ilgilerini çeken haberler olduğunda gazeteleri yoğun olarak satın aldıklarını dile getirdi. Balıkesirlilerin il geneline göre daha fazla gazete okuduklarını söyleyen Aktaş, en fazla satılan ulusal gazetenin Posta ve Hürriyet olduğunu dile getirdi.

 

‘İnternetin Yaygınlaşması Gazete Okunma Oranını Etkiledi’

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte gazete okuma oranının düştüğünü belirten Elit Büfe çalışanı Serkan Aktaş şu ifadeleri kullandı; ‘Yaklaşık iki yıldır Elit Büfe bünyesinde çalışıyorum. Gazete satışları ülke geneline bakılacak olursa daha iyi. Balıkesirliler gazete alıyorlar. İnternetin günümüzde yaygınlaşmasıyla birlikte gazete satışları da bu durumdan etkilendi.  Geçmiş yıllarda daha fazla gazete alınırken günümüzde bu oran biraz daha düştü diyebiliriz. İnsanlar gazete alıp okumak yerine internetten haberlere bakabiliyorlar. Durum böyle olunca gazete alma ihtiyacı da azalıyor’ ifadelerini kullandı.

 

‘Yerel Gazetelerde Ulusal Kadar Revaçta’

Balıkesir’de yerel gazetelerin de çok fazla tercih edildiğini söyleyen Serkan Aktaş, ‘Gazete okurları tarafından daha çok ulusal gazeteler satın alınsa da yerel gazetelerde bir o kadar satın alınıyor. Balıkesir’de diğer illere oranla yerel gazeteler daha çok tercih ediliyor. Neredeyse her gazetenin kendi okur kitlesi var. Genellikle yaşlılar gazete almaya özen gösteriyorlar. Bazılarının özellikle takip ettiği gazeteler var. Onlar her gün aksatmadan alırlar gazetelerini’ dedi.

 

‘Gazete Alımı Amacına Uygun Oluyor’

Gazete alan insanların genellikle ilgi alanlarına göre tercihler yaptığını söyleyen Aktaş, ‘Vatandaşlar gazete alımlarını biraz da amaçlarına göre alıyorlar. Mesela yaşlılar daha çok gündem haberlerini takip ederken gençler de spor haberleri için takip ediyorlar. Ulusal ve takip eden gazeteleri orta yaş grubu tercih ediyorlar. Ayrıca yerel gazetelerde kendileriyle ilgili haberler olan vatandaşlar, kendi çıktıkları gazeteleri almaya özen gösteriyorlar. Bunun yanı sıra televizyonda gördükleri bir haberin ayrıntılarına bakmak için de gazeteleri tercih ediyorlar. Gazete satışlarında da genellikle bu kıstaslar göz önünde bulunduruluyor’ ifadelerini kullandı.

 

‘Okuma Oranları Artırılmalı’

Gazete okuma oranlarının artırılması gerektiğini söyleyen Serkan Aktaş, ‘Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının artması en çok okuma oranlarını etkiliyor. Geçmişte gazete daha fazla okunurdu, artık günümüzde okunma oranları iyice azaldı. Bunun temelinde de internetin yaygınlaşması yatıyor. Ben tüm vatandaşları gazete okumaya davet ediyorum. Gündemden en hızlı şekilde haber almak ve bir fincan çay eşliğinde gazete okumanın tadı internette olmaz’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu