GündemSiyaset

“OLMAK İSTEYENLER DEĞİL OLMASI GEREKEN OLACAK”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Başkanı devir teslim töreni ve basın açıklaması haftasonu gerçekleşti. Öğretmenevinde yapılan toplantıda üç başkan adayı Ankara temaslarına değinirken Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı da kısa değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıyı Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yönetti. Subaşı’nın toplantıda Parti’ye, partililere, adaylara gösterdiği önem dikkat çekti. Subaşı’nın konuşmalar arasında verdiği pozitif mesajlar partideki ruhun canlandığına ve güçlü bir teşkilata işaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasında Ak Parti’nin 1 yıldır bayrak değişimi işini tadında ve kıvamında yaptığını söyledi ve partinin başarılarına değindi.

AYDEMİR “PARTİ İÇİ ENERJİ YÜKSEK”

Toplantıda Milletvekilleri de birer konuşma gerçekleştirdi. Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Bugün bir demokrasi şenliği. Ak Parti, enerjisini sonuna kadar taşıyan bir parti ve enerjisini insan faktöründen alıyor. Bu davanın mensubu olmak paylaştığı enerjiyi sürekli beraber bir makama, bir yerlere taşımaya çalışıyor. Birlik ve beraberliğimizin görüntüsü bugün var burada ve bu çok güzel. Başkan adaylarımız Cumhurbaşkanımızla buluşma şerefini yaşadılar ve memnun ayrıldılar. Tabi ki arada asla birbirleri ile yarışmadan ve liyakat bakımından hepsi birbirlerinin dengidir. Seçim kriterleri nedeniyle Ekrem Başaran öne geçti hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

CANBEY “İSTİŞARELER YAPILDI”

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “önümüzdeki dönemde Balıkesir için güç vermeye birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Burada bir bayrak değişimine şahitlik ediyoruz. Daha önce birçok il başkanımız güzel hizmetler yaptı. İl başkanlarımızın hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bugünde Ahmet başkanımız üzerine aldığı temsil görevini Ekrem Başaran kardeşimize devrediyor. Öncesinde hepimiz şahitlik ettik Balıkesir’de güzel bir istişare süreci yaşandı. STK’lar ile görüşüldü. Kanaat önderleri ile görüşüldü, partimizin temsilcileri ve milletvekillerimizle görüşüldü. Hepimizin fikri alındı. Buda parti içi demokrasinin güzel olduğunu gösterdi. Geldiğimiz noktada 3 aday talip oldu ve Ankara’da görüşüldü. Ankara’da hepsinin yüzü gülüyordu. Görevi Ekrem Başkan aldı. Görevi kim alırsa alsın il başkanımıza yardımcı olacağız. En iyi şekilde de il başkanlığını yapacaklarına inanıyorum” dedi.

UYGUR “ PARTİ İÇİ DEMOKRASİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur “2001 yılında kutlu yolculuğa çıktık. Bu geçen süre içinde pekçok başkan, teşkilat ve arkadaşlarımız hizmetlerde bulundu. AK Parti parti içi demokrasinin en güzel yaşandığı teşkilatlardan birisi. Kuruluşundan buyana kadın ve genç üye sayısı ile bugün AK Parti Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Hareketidir. Bugün bir değişim günü. Bu değişimi biz tazelenme, yenilenme olarak görüyoruz. Bu bir bayrak yarışı ve önemli olan bayrağı en yukarılara taşıyabilmek ve güzel birşekilde devredebilmek. Bu noktada bundan önce görev yapmış il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye yeni ve taze teşkilatlarla 2023-2027 ‘ye güçlü bir şekilde hazırlanacak.”

ÇELİK “YILDIZLI 10 NUMARA”

Balıkesir Milletvekili Adil Çelik” “Bu süreci daha önceleri de çoğu kez yaşadık. Biz buna bayrak değişimi diyoruz. AK Parti’nin birbirinden kıymetli neferleri var. Bu değerleri nöbet sırası geldikçe Genel Merkezimiz devrediyor ve Cumhurbaşkanımız tevdi ediyor. Ankara’ya 3 Kardeşimiz Gitti. Bütün adaylarımız 10 numaradır. Sadece il başkanı tayin edildiği anda da yanına bir yıldız koyarız. Yıldızlı bir 10 numara olur. Tabi ki bu arada Mesut Eray kardeşimizle birlikte çalışmak nasip olmadı. Biliyorsunuz o memuriyet görevindeydi. Ama Ekrem kardeşimizle Sabri Uğur döneminde beraber çalışmıştık. Hakeza Özkan Savran 2009’da İl Yönetim Kurulundaydı. Birşeyi’de belirtmek isterim Özkan Savran 15 Temmuz gecesi İl Başkan Vekili olarak Partimizin önünde partimizi temsil eden ve konuşma yapan kardeşimizdi. Konuşurken laf olsun diye değil hepsinin bir demi var. Değerli isimler. Ekrem başkanımızın yükü ağır bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi yeni kurulmaya çalışan bir partide var.Ben görüyorum ki bu salondaki heyecan AK Parti’nin hala sadece Balıkesir değil Türkiye’de güçlü bir parti olduğunu bariz olarak gösteriyor.”

SUBAŞI “DÜNYA LİDERİ ÜÇ ADAYLA GÖRÜŞTÜ”

Balıkesir Milletvekili ve MKYK üyesi Yavuz Subaşı “Dün uzun bir MKYK toplantısı yaptık. Arkadaşlarımızda Ankara’da idi. Genel Merkezimizde sonuç belli olana kadarda bulunduk. Burada 3 arkadaş var. Dünya Lideri bir gün önce Trump ile beraberdi, Merkel, Macron ve bizim Çankırı asıllı İngiltere Başbakanı Borisle. Daha sonra kiminle? Balıkesirlilerle bu üç kardeşimizle. Takdir-i İlahi. Hepsi değerli arkadaşlarımız. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in ifadelerine göre İl Başkanlığı için bu gönderdiğimiz arkadaşlar arasında tercihte zorlandık. Balıkesir’e Balıkesirli’ye teşekkür ediyor ve bu kaliteyi il yönetiminde d görmek istiyoruz, ilçe teşkilatlarında da sürdürülsün mesajları ile Kandemir görüşlerini ve Cumhurbaşkanımızın görüşlerini ifade etti.”dedi.

SUBAŞI “51 İL’DE DEĞİŞİM KARARI ALINDI”

Subaşı: “ Şimdi ben Kongre süreci ile ilgili birkaç söz sarf etmek istiyorum. Biz kongre sürecini delege seçimleri ile birlikte yapacağımızdan dolayı Türkiye’de 51 il’de bir il başkanlığı değişikliği kararı alındı. İl Başkanları çalışacağı ekibi ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, yönetimlerini belirlesin çünkü belirlenecek ekip bugün olup yarın olmayacak bir ekip değil. Bu belirlenecek ekip Cumhuriyetimizin 100.yılında Türkiye’yi taşıyacak bir ekip olacak. Önemli bir ekip. Bu nedenle bizim İl Başkanlığı ile ilgili çalışmaları Genel Merkez nezdinde sürdüren ekip. İl Yönetimi, ilçe yönetimleri ile de alakalı olarak sağlıklı istişare mekanizmasının işlemesi ile ilgili burada görev alacaklar. AK Parti’de “bende varım ”diyen Bende Ömer Bende Hatice’yim, Ayşe’yim Ebubekir’im diyenler ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıyım diyen herkesi teşkilatlarımızda göreve davet ediyorum” dedi. ”Subaşı konuşmasını” Yeni dönemde ateşten gömleği giyen oldukça zor bir görev alan Ekrem Başaran kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum. Kuruluşundan buyana kimin emeği varsa gönül dolusu teşekkürleri Partimiz adına ediyorum.” diyerek noktaladı.

SAVRAN “BİR BİRİZ VE BERABERİZ”

AK Parti’de görev alarak parti için çaba sarf eden ve özellikle 15 Temmuz gecesi gösterdiği hassasiyetle Parti önünde otobüsün tepesine çıkarak “ Darbeye asla geçit vermeyiz! Vermeyin! Diyerek heyecanlı konuşmalar yaptığı bilinen Ak Parti il Başkan Adayı Özkan Savran Ankara’da ki temaslarını şöyle değerlendirdi ve anlattı. “Teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev aldım. Değişen İl Başkanlarımız oldu. Ahmet Sağlam kardeşimizin görevinin bitmesi ile yeni görev dönemi başladı. Temayül’de fikirlerini kullanan teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bizde Cumhurbaşkanımızın huzuruna davet edildik. Ben Cumhurbaşkanımızın haline baktığımda hakikaten bir Devletin, Milletin ve bir ümmetin yükünü taşıyan yorgun ve bir o kadarda mağrup güçlü yapısını gördüm. Dedim ki kendi kendime burada il başkanları seviyesine kadar burada kendisine görev adletmiş, görmek istemişiz biz Cumhurbaşkanımızın görevlerinin yanında biz ne yapıyoruz? Balıkesir’de çıtanın yükselmesi lazım. Birlik beraberli içinde çalışma lazım görev birinize tevdi edilir ancak hiçbirinizi birbirinizden ayırmıyoruz. Biz Biriz ve beraberiz” ifadelerine yerdi.

ERAY “TEMAYÜLDEN ÇIKMIŞIM”

“Adaylık sürecimiz bir hafta önce Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin’in araması ile başladı. Davet etti ve gittiğimde dedi ki temayülde önde çıkan isimlerden biri sensin merak ettik, mülakat etmek istedik. ‘Buyrun’ dedim. Bu görev talip edilmez verilir. Buna müteakip Ekrem Başkanımıza tevdi edildi. Onun kadar mutluyuz.15 dakika boyunca dava sahibinin Dünya Liderinin karşısına çıktık. Orya çıkmak bize yetti. Ben şunu gördüm oradaki yoğunlukla bizim sadece çok çalışmak değil mücadele etmemiz gerekiyor. Çok fazla konuşmakta istemiyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

SAĞLAM “TEVDİ EDİYORUM! FİTNEDEN KURTARDIK!”

“Bizler yeni bir başkanımızla yeni bir sürece intikal edeceğiz.13 Aralık 2018’de almış olduğumuz bu görevde zor bir süreçte ve bir seçim arifesin de kısa sürede il teşkilatı kurmak sureti ile ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adaylarımız ile Edirne’den Mersine kadar sahil bölgesinde kazanmanın şerefine nail olduk. Bu süreç içinde omuz omuza çalışmamıza destek olan fitne ortamından Balıkesir’i kurtarıp her daim yanımızda olan 5 vekilimize teşekkür ediyorum. İl Başkanlığı ile gelinen süreci arz erz edecek olursak biz seçimi kazandık. Fitneyi bitirmenin haklı gurunu yaşıyoruz. Basınla oluşan diyalog, vekillerle olan bu diyalog ile şahsi menfaatlerimizi ön planda tutmamak sureti ile elimizden geldiğince destek olalım. Huzur ve güvene ihtiyacımız var. İl Başkanlık görevini Başkan Vekiline tevdi etmeninde gurunu yaşıyorum.”

YENİ BAŞKAN BAŞARAN SAMİMİYETİYLE ÖNE ÇIKTI

AK Parti’nin Yeni İl Başkanı Ekrem Başaran görevi devraldı. Yaptığı Ankara temasına ilişkinse şunları söyledi: “Balıkesir’de bir temayül süreci yaşandı. Balıkesir’de ana kademe ve yan kademeleri ile STK’lar ile ve herkesle çeşitli istişareler yapıldı. Teşkilat Başkanlığı için 3 aday arandı. Öğleden sonra Genel Merkeze ulaştık.5,5 saat süren bir MKYK ‘nın ardından biz Cumhurbaşkanımızın makamına davet edildik. Sırayla hepimizle görüştü. Üçümüze hitaben yaptığı konuşmada il başkanı olarak şahsımı açıkladı, ifade ettiler.” Dedi.

“GENİŞ TABANLI TÜM KESİMİ KAPSAYAN BİR YÖNETİM”

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın konuşması sırasında samimiyet ve gayret öne çıktı.Başaran2ın sözlerine yansıttığı cümleler önemli mesajlar verdi. Başaran şöyle konuştu: “Ankara’da ki görüşmeler ve orada ki tüm beklemeler esnasında biz bu 3 aday hep beraberdik, hiç ayrılmadık, hiç ayrı kalmadık. Hiç kimse önden görüşülüp gönderilmedi. Son ana kadar, Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkana dek hep beraber hareket ettik. Tek tek görüşmeye girerken sarılarak, çıkarken de birbirimizi tebrik ederek çıktık. 3 aday da Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olmuştur. Koordinatör vekillerimiz tebrik edilmiştir. Yine; Cumhurbaşkanımız “Yönetim oluştururken birbirinize yardım edin, birbirinize destek olun , geniş tabanlı tüm kesimleri kapsayacak güçlü bir yönetimi hep birlikte oluşturun” emir ve tavsiyelerin de bulunmuştur.”

BAŞARAN “GÜÇLÜ BİR BİRLİKTELİK VURGUSU”

“Aday olan ben Ekrem Başaran, benim haricimde aday olan 7 arkadaşımıza ve özellikle Mesut Eray ve Özkan Savran arkadaşlarıma bu sürecin sağlıklı, seviyeli ve partimize yakışır bir olgunlukta geçmesine katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. Şimdi Birlik dirlik ve kardeşlik içinde yeniden yollara düşme vaktidir. Millete hizmet yolunda kardeşliğimizi güçlendirme vaktidir, Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantının özellikle yapılmasını ve bu birlik fotoğrafının verilmesini tavsiye ve rica ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın katılımı, İlçe Belediye Başkanlarımızın katılımı ve Vekillerimizin de Ankara’da programları olmasına rağmen sadece bu toplantı için Balıkesir’e gelmesi, yeni yönetimimizin İnşallah çok daha güçlü bir birliktelik ile başlamasında çok önem arz etmektedir. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum ”şeklinde konuştu. Haber: Semra Aman Akyürek Foto: Muzaffer Karakoyun

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu