GündemSpor

Olta Balıkçılığına Yönelik Yeni Kararlar Alındı

Olta Balıkçılığına Yönelik Yeni Kararlar Alındı

Balıkesir Valiliği tarafından art arda yapılan duyuru ile Kamuoyu ile paylaşılan en son alınan kararlara göre, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı faaliyetlerine yönelik olarak yeni bazı düzenlemeler getirildi.

Olta Balıkçılığı İçin Belirlenen Yerler İşaretlenecek

Yeni kurallara göre, Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılmasına, bu doğrultuda gerekli yer işaretlemelerinin (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılmasına karar verildi.

Alan Sorumlusu Belirlenecek

Ayrıca, belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiğinin olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımıza kolluk ve zabıta marifetiyle bildirilmesine ve belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personelinin alan sorumlusu olarak belirlenmesine karar verildi.

 

Belirlenen Alanda Maskesiz olmak ve Sigara İçmek Yasak

Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince; kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmalarının sağlanmasına, bu alanlarda maskesiz bulunmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmemesine, temizlik, maske ve mesafe kurallarının ihlali olabilecek diğer hususlarda gerekli uyarı ve ikaz faaliyetlerinde bulunulmasına karar verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu