Görüntülü Haberler

Ömer Munis “Doğru Planlama Doğru Yatırım”

Ömer Munis “Doğru Planlama Doğru Yatırım”

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, iletişim kanallarımız açık dedi. Vatandaşlara ulaşım önceliğimiz diyerek, onlar bize ulaşamıyorsa biz onlara ulaşacağız şeklinde konuştu.

“Doğru planlama ile büyük yatırımlar yapılıyor. Bizim burada işimiz tabi ki bunları anlatmak. Genel Merkezi Hükumetimizin yaptıkları, Büyükşehir Belediyemizin yaptıkları ve ayrıca Altıeylül Belediyemizin yaptıklarını anlatıyoruz. Biz neler yapılıyor her hizmetin içindeyiz ve bunları belirli sürelerle aktararak bir bir anlatıyoruz”

“Daha Fazla Ulaşım ve Sağlıklı İletişim İçin Yapılandık”

Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, Altıeylül İlçe Başkanlığı kapısının da, telefonlarının da her daim açık olduğunun altını çizdi. Munis, Altıeylül İlçemizde bizim 94 mahallemiz var13 tanesi merkezde, 81 tanesi kırsalda. Kırsaldaki 81 mahallede yaşayan vatandaşımız yaklaşık 50 bin civarında. Daha fazla ulaşabilelim ve sağlıklı bir iletişim kurabilelim diye ayrıca Altıeylül ilçe olarak bir yapılanma gerçekleştirdik” dedi.

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, “ önümüzde uzun bir yol var. Bu yolda bizim işimiz şu; ’Bir seçim biter bir diğeri başlar. Bu anlayışla insanların oyuna talibiz ”dedi. Munis, “ Gönlüne gireceğiz onu kazanacağız ki kazanmayı bekleyeceğiz. Biz bunları seçimlerde yaşadık. Gönüllere girmeye de devam edeceğiz. Bu koltukta oturmaya değil, sahada vatandaşın yanında olmaya geldik. Ayrım yapmaya gelmedik. Hiçbir ayrım yapmadan ayrıca her bir vatandaşımızın gönlünde olmaya geldik.”şeklinde konuştu.

“Zorlu Süreçte Vatandaşımızın Yanında Olduk”

Görevi 27 Şubat 2020’de aldığını belirten Ömer Munis, “O dönem İdlip’teki olaylar ve 33 şehidimiz vardı. Ardından 11 Mart’ta ilk Covit -19 vakası tespit edildi ve ayrıca açıkladılar. Biz normal bir dönem geçirmedik. Bu zorlu dönemde merkezi hükümet başta olmak üzere bizim il başkanlığımızın da destekleriyle biz vatandaşımızın yanında olduk ”dedi.

“Roman Kültürümüz Yaşadı, Müzisyenler Yapılan Projeli Programla Desteklendi”

Munis, “İnsanlar pandemi döneminde işini kaybetti. Hizmet sektörü bu dönemde etkilendi. Biz ne yaptık? Biliyorsunuz bizim Altıeylül ’de bir Roman kültürümüz var.120 roman müzisyen kardeşimize ,”müzik susmasın” adı altında, vekilimiz Adil Çelik ve ayrıca İzmir milletvekilimiz Cemal Bekle ile, bir proje kapsamında Gümüş çeşme mahallemizin roman vatandaşları ile programlar yaptık.120 müzisyenimize 4 ay boyunca programda yer verdik. Bu projede sisteme katılamayanlarda oldu onlara da farklı şekillerde yardımcı olduk. Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan Avcı bu dönemde vatandaşlarımıza destek sağladı. Başkanımız bizlere  şöyle söyledi: Yardıma ihtiyacı olanlar varsa ayrıca biz onların gelmesini beklemeyelim, gelemeyen olabilir biz gidelim. Onun bu söylemiyle biz hemen bazı araştırmalarla tespitler yaptık. ALGEM üzerinden gıda yardımları gerçekleşti.

03

“Mekanlar Açılmaya Başladıkça Yüzler Gülüyor”

Yeni normalleşme ile birlikte artık mekânlar açılmaya başlandıkça insanların yüzleri de gülmeye başladı diyen Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, “yeter ki dükkânlarımız açılsın diyenler yüzde 50 yarı yarıya da olsa en azından açıldık diyorlar” dedi. Hükumetimizin yaptığı yardımları vatandaşlarımıza anlatma konusunda çalışmalarımız oldu. Pandemi dönemi herkes için zor bir dönem oldu. Birbirimizi ziyaret etme konusunda ayrıca riskli bir dönem yaşadık. Ramazan aylarımız bizim bu kadar birbirimizden uzak mesafeli hiç geçmemişti. Ancak ilerleyen zaman içinde aşılamalarında etkisi ile normalleşme başladı. Bizlerde durmak yok diyerek ayrıca daha çok kapı çalacağız diyoruz” dedi.

Balıkesir’de Arı Ve Kuzuya Büyük Destekler Sağlandı

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis geçtiğimiz yıl dolu zararı vardı. Maliyeti epey yüksekti ve sigortası olanlar bu paralarının tamamını aldı. Sigortası olmayanlarda çok zorlandılar. 2-3 milyon dolayında karşılıksız dolu zararı ödemesi yapıldı. Bu konuda desteğin çıkması noktasında vekillerimizin ayrıca çok etkisi oldu. Kırsalda biz şunu görüyoruz; AK Parti’ye ciddi ve büyük teveccüh var. Ancak şunu da görüyoruz buda bir sıkıntı. Özellikle pandemi döneminde artan emtia fiyatları. Özellikle ayçiçeği yağındaki artış. Bu hayvan yemindeki küspeyi de etkiliyor. Fiyatlarda anormal bir artış oldu. En büyük sıkıntı gübre girdi ve ayrıca yem fiyatlarının yüksekliği. Bunu bizde dile getiriyoruz. Kırsaldaki yem ve gübre fiyatları noktasında çalışma yapmalılar.

Bu konuda Devletimizin yem ve mazot desteğini iki kat arttırmış olması da büyük önem arz ediyor tabi ki. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’da kırsaldaki çiftçilerimiz için önemli adımlar attı. Henüz daha yeni yapılan koç ve yem destekleri oldu çiftçilere dağıtım oldu. Büyükşehir Belediyemiz kırsaldaki çiftçilerimiz için elini taşın altına koydu. Yem desteği, arıcılık faaliyetleri konularında destekleri oldu. Coğrafi işaret alan Balıkesir kuzusunun da ayrı ve önemli bir yeri var. Bu konuda da yapılan ciddi çalışmalar söz konusu. Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ta şöyle bir şey söylemişti ayrıca bizim 6 yılda 40 bin olan koyun varlığımız 80bin’e çıktı. Buda önemli bir ayrıntı diye düşünüyorum”

“Doğru Planlama Doğru Yatırım”

“Doğru planlama ile büyük yatırımlar yapılıyor. Bizim burada işimiz tabi ki bunları anlatmak. Genel Merkezi Hükumetimizin yaptıkları, Büyükşehir Belediyemizin yaptıkları ve Altıeylül Belediyemizin yaptıklarını anlatıyoruz. Biz neler yapılıyor her hizmetin içindeyiz ve ayrıca bunları belirli sürelerle aktararak bir bir anlatıyoruz”

01 1

“Önceliğimiz Ulaşılabilir Olmak ve Ulaşılması Gerekenlere Ulaşmak”

AK Parti Altıeylül İlçe olarak bizim bir yapılanmamız var. Altıeylül İlçemizde bizim 94 mahalle var13 tanesi merkezde, 81 tanesi kırsalda. Kırsaldaki 81 mahallede yaşayan vatandaşımız yaklaşık 50 bin. Kırsalımızı biz 12 gruba ayırdık. Daha fazla ulaşabilelim ve ayrıca sağlıklı bir iletişim kurabilelim diye.12 mahalleye ayrıca iki yönetim kurulu üyesi görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız o mahallelerden sorumlu. Ben başkan olarak 81 mahalleye birer kez ziyaret edeceğim desem bu 81 hafta yapar. Bu arkadaşlarım her zaman ziyaret ederler ayrıca ihtiyaçları var mı sorarlar. Notlarını alıp bize bildirirler. Sürekli iletişim kurulur. İşin takibi de ayrıca sağlıklı oluyor. Kırsaldaki yapılanmamızda iletişim ağımız geniş.”

Altıeylül ve Karesi İlçe Olarak Ortak Projeler Yürütüyoruz

Biz kendi bütçemizi de kendimiz üretiyoruz diyen Altıeylül AK Parti İlçe Başkanı Ömer Munis, “ biz Karesi İlçemizle yarışmıyoruz ayrıca birlikte hareket ediyoruz. Ortak projeler üretiyoruz. Her bebek bir melek projesi yürüttük. İhtiyaç sahibi ailelere ulaştık.128 ailemize ulaşıldı ve ayrıca ihtiyaçlar belirlenerek kendimiz kendi imkânlarımızla bir kaynak yarattık” dedi.. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu