Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Omicron Balıkesir’de de Vaka Sayılarını İkiye Katladı

Omicron Balıkesir’de de Vaka Sayılarını İkiye Katladı

 

Covid-19 pandemisinde tüm dünyada son ayla damga vuran omicraon, Balıkesir’de de vaka sayılarını etkiledi. Ayrıca, yaşanan can kaybı sayısı da dikkat çekiyor.

 

Balıkesir’de 2021 Aralık ayı içinde günlük ortalama vaka sayısı 350-400 kişi arasındaydı. Ne var ki, son iki haftada günlük vaka sayısı 650-700 kişiye ulaştı. Söz konusu artışa Omicron varyantının hızlı bulaş özelliğinin neden olduğu belirtiliyor.

Omicron Balikesirde De Vaka Sayilarini Ikiye Katladi 01

Son Bir Haftada Can Kaybı 60 Kişiyi Geçti

Balıkesir’de son olarak 08.01. 2022 Cumartesi günü vaka sayısının günlük 688 kişiye çıktığı ifade ediliyor. Bir diğer üzücü ve dikkat çekici gelişme ise son bir haftada Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 60’ı geçmesi oldu. Uzmanlar, özellikle omicron varyantına karşı maskenin ve aşının hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Asi

Maske ve Aşı Hayati Önem Taşıyor

Vakalarda ki artış, hastanelerde, özellikle de yoğun bakım ünitelerine henüz tam olarak yansımış değil. Ancak, uzmanlar özellikle vaka artışlarından 10-15 gün sonra hastanelerde yoğunluk oluşturduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, vurgulu bir şekilde “aşılarınızı olmayı ihmal etmeyin. Aşının hayat kurtardığını lütfen unutmayın. Özellikle de maskesiz hiç bir şekilde kalabalık ortamlara girmeyin” diye uyarıyor.

Haber: Nursima Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu