GündemTürkiye Gündemi

Önümüzdeki 10 Yılda Öne Çıkacak Meslekler Belirlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması'nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Önümüzdeki 10 Yılda Öne Çıkacak Meslekler Belirlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmada, gelecek 10 yılda öne çıkması beklenen mesleklerin yanı sıra işgücü piyasasının genel durumu da değerlendirildi.

İmalat Sektöründe İşgücü İhtiyacı Artıyor

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, işgücü piyasasının en fazla ihtiyaç duyduğu sektörler arasında imalat sektörü öne çıkıyor. Özellikle, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinin yüzde 37,3’ünde eleman ihtiyacı bulunuyor.

Geleceğin Meslekleri Belli Oldu

Araştırmaya göre, işverenlerin geri bildirimlerine dayanarak gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler arasında yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü yer alıyor.

Önümüzdeki 10 Yılda Öne Çıkacak Meslekler Belirlendi!
Önümüzdeki 10 Yılda Öne Çıkacak Meslekler Belirlendi!

Kadın İstihdamında Artış Gözlemleniyor

İşgücü piyasasındaki cinsiyet dağılımı incelendiğinde, kadın çalışanların oranının erkeklere göre daha düşük olduğu ancak insan sağlığı ve sosyal hizmetler ile eğitim sektörlerinde kadın çalışan sayısının erkeklerden daha fazla olduğu belirlendi. Kısmi zamanlı çalışma yapılan iş yerlerinde kadın istihdamının da daha yüksek olduğu tespit edildi.

En Çok Açık İş Bulunan Meslekler

Araştırmada, işverenlerin en fazla eleman aradığı meslekler de belirlendi. Özellikle işverenlerin geri bildirimleri doğrultusunda gelecek 10 yılda öne çıkması beklenen meslekler şunlar: yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü.

Önümüzdeki 10 Yılda Öne Çıkacak Meslekler Belirlendi!
İşgücü Piyasası

İşgücü Piyasasının Geleceği

İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuçları, Türkiye’nin gelecek yıllarda istihdam alanında nelerle karşılaşabileceği ve hangi mesleklerde yoğun talep olacağı konusunda önemli ipuçları sunuyor. İŞKUR, önümüzdeki yıllarda da benzer araştırmalarla işgücü piyasasını yakından takip etmeyi sürdürecek.

 

 

AA

Özgür Özel Fransa’da Türkiye’nin AB Sürecini Değerlendirdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu